CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu ülkede terör bizim iktidardan çekilmemizle bitiyorsa, biz çekiliriz" sözüne Kahramanmaraş'tan yanıt vererek, "Onu denemenin çok basit bir yolu var. İktidardan çekilsinler bakalım terör biter mi bitmez mi görürüz. İki satırlık bir dilekçe yazıp ayrılmalıdır" dedi.

SİYASETTE YENİ TARTIŞMA

Geceyi Elbistan ilçesinde geçirip, gazeteci Ali Öztunç'un ağabeyi avukat Erkan Öztunç ile öğretmen Aynur Kılınç'ın düğün törenine katılarak, nikah şahitliği yapan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün kahvaltıda gazetecilerle buluştu. Kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu'na, Başbakan'ın Balıkesir'deki mitingde yaptığı konuşmadaki, "Bu ülkede terör bizim iktidardan çekilmemizle bitiyorsa, biz çekiliriz" şeklindeki sözü hatırlatıldı. Bu konudaki yorumu sorular Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sayın Başbakan, 'terör bitecekse biz iktidardan çekilmeye hazırız' demiş. Onu denemenin çok basit bir yolu var.

İktidardan çekilsinler bakalım terör biter mi bitmez mi onu görürüz. Ama önce iktidardan çekilmeleri lazım. Bu söylediklerinin gerçekten yaşama geçip geçmediğini öğrenmek için. Bunun sonucunu görmek için Sayın Başbakan'ın hükümetten çekilmesi lazım. Hükümetten çekilirse hep beraber göreceğiz, terör durur mu durmaz mı? Yeni bir hükümet kurulur, terör konusunda izleyeceği politikalar ortaya çıkar, terör sona erer mi ermez mi görür. Eğer yeni hükümet terörü sona erdirmezse çıkar, şikayet eder. Ama Başbakan 'biz çekilmeye hazırız' diyorsa çok basit yapacağı şey. İki satırlık bir dilekçe yazıp ayrılmalıdır. Ben terörü sona erdiremedim, bu işi beceremedim, tam tersine toplumu böldüm, toplum karpuz gibi ikiye bölündü, ben çekiliyorum. Yeniden ulusal birliği güçlendirecek bir hükümet kurulsun, terörü sona erdirsin, bunlara bu fırsatı veriyorum' deyip iki satırlık bir dilekçe yazarsa biz de sonucu hep beraber görmüş oluruz. Ama Sayın Başbakan hiçbir sözünün arkasında durmadığı için bu sözünün de arkasında durmayacaktır."

"BÜYÜKANIT, AKP İKTİDARI İŞBİRLİĞİ YAPTI"

Başbakan Erdoğan'ın, kendisi için her gün kuyuya bir taş atıldığını ve iddialara kargaların bile gülmeyeceği değerlendirmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Benim söylediklerimin tamamı doğru. Ben, Sayın Yaşar Büyükanıt'la AKP İktidarı'nın işbirliği yaptığını söyledim, çıkar birliği yaptığını söyledim. 27 Nisan'da e-muhtıra vereceksiniz, 28'inde hükümet karşı çıkacak. Arkasından hemen erken seçim kararı alacaksınız 'biz darbe mağduru oluyoruz' diye. Arkasından Yaşar Büyükanıt'ı Dolmabahçe Sarayı'na çağıracaksınız, 2.5 saat konuşacaksınız. Kiminle konuştuğu belli değil. Arkasından da Yaşar Büyükanıt'a üstün hizmet madalyası vereceksiniz Bakanlar Kurulu kararı ile. Bu çıkar birliği değil de nedir? Söylediğimin hepsi doğru. Desinler ki 'söylediklerinden şu cümle yanlış', diyemezler, bu kadar açık" dedi.

ARINÇ'IN AKLI DAHA KISA

Kılıçdaroğlu, kendisi için "Şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor" diyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la ilgili olarak da, "Daha önceki yaptığım açıklamalarda onu Leman ve Penguen dergilerine havale ettim. İşi boyla çözmek, bunu dile getirmek, boyu uzun olanın aklının kısa olduğunu gösterir. Bunu Sayın Bülent Arınç'ın değerlendirmesi gerekir.

AKLINA YENİ Mİ GELDİ?´

Afşin ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın "Eğer terör bizim iktidarda çekilmemizle bitiyorsa çekiliriz" şeklindeki sözlerine vurgu yaparak, "Aklına yeni mi geldi?" diye sordu. Erdoğan'ın '1984'den beri terör var' dediğini hatırlatarak, bundan sonra da devam edeceği mesajı verdiğini belirten CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"Sen orada niye oturuyorsun? Sen açılım politikasıyla bu ülkeyi bölmedin mi? Sen bir açılım politikası yaptın, ülkeyi ikiye böldün. Ülkede kardeş kavgası yarattın. Bunun hesabını sormayıp da ne yapacağız? Şimdi aklın başına gelmiş. Unutma Recep Bey, sen gidersen bu ülkede terör biter. Sen gidersen bu ülkeye huzur gelir. Neden huzur gelir biliyor musunuz? Çünkü biz

siyasette zenginleşmeyeceğiz dedik. Biz onlar gibi zenginleşmeyeceğiz. Biz halka hizmet edeceğiz. Şimdi bakıyorsunuz mangalda kül bırakmıyor. Her gittiği yerde bizi suçluyor. Neymiş? Efendim biz teröre destek veriyormuşuz. Biz teröre destek vermiyoruz. Terör konusunda aklını başına al Sayın Başbakan diyoruz. Bizim adımız Recep Bey değil. Biz Kemal'iz, sizin Kemal'iniz."

ÜÇKAĞITÇI HÜKÜMET

Başbakan'ın çıkıp 'Ben kul hakkı yemedim' demesini isteyen, ancak diyemeyeceğini öne süren Kılıçdaroğlu, Arıtaş beldesindeki konuşmasında ise, iktidarın halka hizmet etmediğini, yalnızca kendini düşündüğünün savunarak, "Üçkağıtçı hükümet var. Köşeyi dönen hükümet var" dedi.

MAHSUNİ'NİN MEZARINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaras gezisinin ikinci gününde özellikle kadınlardan büyük ilgi görürken, Afşin'in Çoğulhan Beldesi'nin DP'li Belediye Başkanı Adem Yıldız, hükümeti Kılıçdaroğlu'na şikayet edip, "Bize İsrail gibi davranıyorlar" dedi.

Yol üstündeki Çoğulhan Beldesi'ne de uğrayan Kılıçdaroğlu'na DP'li Yıldız, hizmetlerini anlattı ve hükümeti şikayet ederek, "Hizmet yapmak için çaldığımız kapılar yüzümüze kapanıyor. Gazze'ye acıyorlar ama bize İsrail muamelesi yapıyorlar. Sağolsun CHP'li vekilimiz sorunlarımızın çözümü konusunda bize elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor"diye konuştu. Kılıçdaroğlu yol boyu yaptığı konuşmalarda yurttaşlardan referandumda hayır oyu kullanmaları çağrısında bulunup, "12 Eylül'de hayırsıza hayır deyin" dedi.

Kılıçdaroğlu gezisinin ikinci gününde Afşin'e geçerken yol üstündeki Mahsuni Şerif'in köyü olan Berçenek'i ziyaret etti. Mahsuni Şerif'in anıt mezarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, köyde düğün yapan Didem Bulut ile Halil Kul ile hatıra fotoğrafı çektirip, geline yarım altın hediye etti. Kılıçdaroğlu, Tanır Beldesi'ndeki 'Ayran Baba' şelalesinin önünde ayranını içip, yurttaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu'nun yolunu kesen kadınlar, "Sizi çok seviyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, kadın hayranlarından referandumda 'Hayır' oyu sözü aldı. (M. Nuri ŞİRİN , Lütfi YIKAN -Hasan GÖÇER - ELBİSTAN -Kahramanmaraş-DHA)