Siyasi partiler, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin aday listelerini, il seçim kurullarına teslim etti.

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı için; Anavatan Partisi'nden Bahtiyar Murat Aras, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Mustafa Daşcı, Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) Vehbi Tekli, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Rıfat Nedim Kabakçı, Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) Bekir Kılıç, Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Tahsin Emre Soydan, Demokrat Parti'den (DP) İlyas Fatih Kısacık, Saadet Partisi'nden (SP) Hanefi Mahçiçek, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Mustafa Poyraz, Demokratik Sol Parti'den Cahit Baştürk, Bağımsız Türkiye Partisi'nden (BTP) Ahmet Çokbekler ile bağımsız adaylar Hacı Yüksel Horasan ve Bayhan Bakdur yarışacaklar.

Bu arada seçimlere katılan partilerden Liberal Demokrat Parti (LDP), İşçi Partisi (İP), Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Millet Partisi (MP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Emek Partisi (EP) ve Halkın Yükselişi Partisi (HYP) ise aday göstermedi. Genç Parti (GP) ise seçimlere katılmayacağını bildirmişti. (www.kanal46.com)