Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçileceğini ve Türkiye'nin daha da güçlenerek Ortadoğu'daki zalim oyunları bozacağını söyledi.


Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seçimlerde destek olmak için Kahramanmaraş'ta geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Kent meydanında yapılan Erdoğan'a Destek toplantısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un yanısıra Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 12 Şubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek de hazır bulundu. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 10 Ağustos’un Türk siyasi tarihi açısından çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, “İlk defa halkımız direk cumhurbaşkanını seçecektir. Demokrasimiz güçlendikçe halkımızın yetkileri artmaktadır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 12 yıldan bu yana hep bunun gayreti içinde olmuş, Cumhurbaşkanını Aziz milletimizin seçmesini referanduma götürmüş, Aziz milletimizde bu yetkiyi referandumda onaylayarak kabul etmiştir” dedi.


Erkoç, 12 yıldır Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin demokrasisi, istikrarı ve huzurunun güçlendiğini, geleceğe daha emin adımlarla yürüdüğünü dile getirerek şöyle devam etti:
"Geçmişte hayal gibi görünen işler başta sağlık olmak üzere, duble yollar, okullar, üniversiteler, barajlar, alt yapı yatırımları, havaalanları, yerli helikopter, savunma sanayinin yerli hale gelmesi, nükleer santraller olmak üzere gerçeğe dönüşmüş dönüşmeye devam etmektedir. İnşallah hedef 2023 Türkiye’miz süper güç. Saygıdeğer hemşerilerim bugün ki istikrar huzur ortamına çok zor şartlardan sizlerin teveccühü sayın başbakanımızın kararlı ve dik duruşu sayesinde gelindi. İnşallah 10 ağustos ta sizlerin teveccühüyle sayın başbakanımız cumhurbaşkanı adayımız, yeni Türkiye’nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni bir enerjiyle, daha güçlü bir şekilde, geleceğe daha emin adımlarla hep beraber yürüyeceğiz. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi 'Dünya koşuyorken yolun üstünde yatılmaz' biz inanıyoruz ki sayın başbakanımız 10 Ağustos'ta aziz milletimizden alacağı güçle güzel Türkiye’mizi 2023-2071 hedeflerine ulaştırmak için daha çok koşacaktır. 30 Mart’ta bir kere bizlere büyük teveccüh göstererek yerel yönetimi emanet ettiler. Kendilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz bu teveccühe layık olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. İnşallah Kahramanmaraş’ımızı her alanda örnek gösterilen bir il haline getireceğiz. İlimizde yaşayan yaklaşık 1.077.000 vatandaşımızın daha huzurlu, daha mutlu yaşaması için gayret gösteriyoruz.”


“ORTADOĞUDA YENİ HARİTALAR ÇİZME PEŞİNDELER”


Tüm Kahramanmaraşlıları 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a desteğe davet eden Erkoç, “Birileri orta doğuda 100 yıl sonra yeni haritalar çizme peşindeler. Bunlar güçlü ve istikrarlı Türkiye’den rahatsız olmaktalar. İnşallah bu noktada tarih tekerrür etmeyecek. 10 Ağustos daha da güçlenerek çıkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ki Türkiye’miz orta doğuda zalimce oynanan bu oyunları da bozacaktır. Bizler büyük bir medeniyetin varisleriyiz. Tarihten gelen sorumluluklarımız var bizler Dünya koşarken duramayız. Güçlü Türkiye’ye tüm insanlığın ihtiyacı var, mazlumların gür sesi olan Türkiye’ye tüm insanlığın ihtiyacı var .bunun için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a cumhurbaşkanlığı için destek istiyoruz. Temel hak ve özgürlükler konusunda karalı duruşuyla tarihi reformlara imza atmış bu sayede ülkeye yeni bir sinerji getiren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a cumhurbaşkanlığı yolunda bu kahraman şehrin asil insanlarından destek istiyoruz. Bu kahraman şehrin güzel insanları tarihte ülkemizin istiklal mücadelesini ateşleyerek istiklal mücadelesinde en ön saflarda yer aldılar” dedi.(İHA)