Kahramanmaraş'ta aday listelerinde AK Parti ile muhalefetteki MHP'de liste sürprizleri yaşandı.

Kahramanmaraş'ta aday listelerinde AK Parti ile muhalefetteki MHP'de liste sürprizleri yaşandı. AK Parti'li mevcut 4 milletvekili ile MHP'li 1 milletvekili yeni listede kendilerine yer bulamadı. CHP'li mevcut 1 milletvekili ise yeniden liste başına gelmeyi başardı.

Kahramanmaraş'ın meclisteki 8 sandalyesinden 6'sı AK Parti'de bulunurken, 2 sandalyeyi ise MHP ile CHP paylaşıyor. Mevcut AK Partili vekillerden Veysi Kaynak, Fatih Arıkan, Avni Doğan ve Dr. Cafer Tatlıbal liste dışı kalırken, ilk sırayı 2007'de olduğu gibi Milli Eğitim eski Bakanı Mehmet Sağlam aldı. İkinci sırayı ise merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil aldı. Birçok yasa tasarısına imza atan Veysi Kaynak'ın liste dışı kalması ise sürpriz olarak değerlendirildi.

Kahramanmaraş'ta geçen seçimlerde kıl payı Ankara'nın yolunu tutan CHP'li Durdu Özbolat, yeniden liste başı olurken, mülki amir Ayhan Çiftaslan ikinci, sanayici Duran Özdal üçüncü sırayı aldı.

MHP'de ise mevcut vekil Mehmet Akif Paksoy listeye alınmazken Ankara'da yaşayan Kahramanmaraşlı işadamı Mesut Dedeoğlu ilk sıraya konuldu. Dedeoğlu'nun ilk sıraya konulması MHP teşkilatı ve tabanında sürpriz olarak değerlendirildi.

4 dönemdir Kahramanmaraş Milletvekili olarak mecliste bulunan, '40 yıldır onlar fişliyordu şimdi sıra bizde' sözleriyle adı 'fişçi vekile çıkan' Avni Doğan, AK Parti tarafından aday gösterilmedi. Yapmış olduğu açıklamalarla ve çıkışlarla son zamanlarda adından sıkça söz ettiren, fişleme açıklamaları nedeniyle partisince geçici ihraç cezası alan Avni Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da söylediği "Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a karşı bir derin devlet operasyonu sonucu genel başkan oldu" sözleriyle tepki çekmişti. (DHA)