2002 yılından bu yana AK Partiye en fazla oy veren 3 ilin içinde bulanan Kahramanmaraş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kere daha ağırladı. Başkan Erdoğan, edeler şehrinden hem müjdeler verdi, hem de dünyaya mesaj verdi.

Başkan Erdoğan, "Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz kendi evlerini özlüyor. Vatanlarına dönmek istiyorlar. Yarım milyon Suriyeli Münbiç'e dönmek için güvenli olmasını bekliyor. Gelin İdbil'i tamamen güvenli hale getirelim. Biz diyoruz ki, gelin Münbiç'i asli sahiplerine teslim edelim. Buradan öncelikle Amerika ve Avrupa başka olmak üzere tüm dünyaya sesleniyorum. Gelin Türkiye'nin bu çabasına destek olun" dedi

MARAŞ'IN İSTİKLALİ DEMEK, TÜRKİYE'NİN İSTİKLALİ DEMEKTİR

Erdoğan hızlı tren sözünü verdikten sonra konuşmasına şöyle devam etti: “ Önümüzdeki yıl Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü. Maraş'ın istiklali demek, Türkiye'nin istiklali demektir. Biz Kahramanmaraş'ı gönülden sevmekle kalmadık, aynı zamanda bu kadim şehri tarihinin en güzel hizmetleriyle buluşturduk. Kahramanmaraş'a bugüne kadar 30 katrilyonluk yatırım yaptık. Andırın ve Pazarcık devlet hastaneleriyle birlikte 9 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Afşin devlet hastanemiz de ihale sürecinde.

KAHRAMANMARAŞ'I HIZLI TRENLE BULUŞTURUYORUZ

Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Kahramanmaraş'taki mevcut havalimanının yolcu kapasitesi yıllık 40 bindi. Havalinamızın yolcu sayısı geçtiğimiz yıl 334 bine ulaştı. Maraş'a ıslah organize sanayi bölgesi oluşturarak, imar planı öncesi kurulan sanayi tesislerinin altyapı sorunlarını çözüyoruz. Maraş'ı Expo 2023 kapsamında bir rekreasyon alanı haline getiriyoruz. Maraş'ı en az 40 ülkenin katılacağı, 2 milyon ziyaretçinin beklendiği bir kültür festivaliyle buluşturuyoruz. Ayrıca Kahramanmaraşlı çiftçilerimize son 17 yılda 1,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik.

AFRİN'DİR, CERABLUS'TUR...

Ülkemizdeki sığınmacılar için bugüne kadar kullandığımız kaynak 37.5 milyar dolardır. Şayet bugün Avrupa halkları kendi toprakları sayesinde huzur içinde yaşıyorsa Türkiye'nin fedakarlığı sayesindedir. Biz de bunu ilanihaye yapacak değiliz. Bugün Suriye topraklarından kaçanların geri döndükleri yegane yerler Türkiye'nin güvenli hale getirdiği, yerlerdir. Afrin'dir, Cerablus'dur.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ KENDİ EVLERİNİ ÖZLÜYOR

Bugün Türkiye en çok insani yardım yapan ülkeler arasında ilk sıralarda. Hatta milli gelire göre ilk sırada. Ama biz bu fedakarlığı ila nihaye yapacak değiliz. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz kendi evlerini özlüyor. Vatanlarına dönmek istiyorlar. Yarım milyon Suriyeli Münbiç'e dönmek için güvenli olmasını bekliyor.

DÜNYAYA SESLENİYORUM

Gelin İdbil'i tamamen güvenli hale getirelim. Biz diyoruz ki, gelin Münbiç'i asli sahiplerine teslim edelim. Buradan öncelikle Amerika ve Avrupa başka olmak üzere tüm dünyaya sesleniyorum. Gelin Türkiye'nin bu çabasına destek olun. Bölgedeki terör örgütü bu insanlara asla güven vermiyor. Sadece Suriyelilerin geri dönüşü değil, bizim vatandaşlarımızın can güvenliği açısından da bu mesele çok önemlidir. Suriyelilerin evlerine dönüşlerini hızlandırmak istiyoruz. Temennimiz bunu müttefiklerimizle iş birliği içinde yapmak ama bize kolaylık sağlanmazsa tek başımıza yaparız.