Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin yerel seçimlerde yüzde 2.8 oy aldığını belirterek, "Partimiz 3 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 150'lik bir oy artışı gerçekleştirdi. Elde edilen bu başarı asla küçümsenemez" dedi.


ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.


Yerel seçimlerin gergin ve kutuplaşmalar üzerine kurulu bir siyaset anlayışı üzerinden yürütüldüğünü savunan Kamalak, "Temennimiz odur ki bundan sonra Türkiye normalleşir, normalleşsin. Gerilim ve öfkenin yerini, aklı selim alsın, bunu temenni ediyoruz" dedi.


Mustafa Kamalak, şöyle konuştu:


"Büyükşehir belediye meclis üyelikleri ve il genel meclisi üyelikleri dikkate alındığında partimiz bu seçimlerden yüzde 2.8 oy oranıyla çıkmıştır. Bu oran, son yapılan 2011 genel seçimleri dikkate alındığında ciddi bir yükselişin göstergesidir, habercisidir.


Projelerin değil, kasetlerin etkin olduğu istisnai bir seçim olmuştur. Bu açıdan, en son yapılan 2011 genel seçimlerindeki 1.2 oranındaki oy dikkate alındığında, partimizin 3 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 150'lik bir oy artışı gerçekleştirdiği görülecektir. Elde edilen bu başarı asla küçümsenemez.”


Seçim sonuçlarına itirazların olduğunu vurgulayan Kamalak, “Bir partinin genel başkanı olarak Türkiye'deki bütün seçimler her sandık bakımından şaibelidir demek doğru olmaz. Usul bellidir, nasıl sonuçlandırılacağı da bellidir" diye konuştu.