Aslen Kahramanmaraşlı olan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Fransa Meclisi genel kurulunda kabul edilen tasarıyı 'Kara Propaganda' olarak nitelendirdi.

Yaptığı yazılı açıklamada, sözde kararı kabul eden Fransız Parlamentosu'na seslenen Kamalak, "Bu kararı alanlara soruyorum; biz neden Maraş'ımıza Kahramanmaraş diyoruz, Antep'imize Gaziantep diyoruz biliyor musunuz. Biz bu unvanları işgalci Fransız'Lara karşı kazandığımız haklı zaferimizden sonra aldık. Sizin orada ne işiniz vardı. Önce bu sorunun cevabını verin. Başkalarının tarihini karalamak yerine, önce kendi işgalci ve sömürgeci tarihinize bakın." dedi.

Kamalak, açıklamasında, Fransa'nın hiçbir mantıklı açıklaması olmayan, tarihi belgeleri, bilgileri kabul etmeyen, araştırmak, öğrenmek isteyenleri cezalandıran bu akıl almaz davranışının özünde kasıtlı ve bilinçli şekilde kurgulanmış bir kara politika olduğunu vurguladı. Fransa meclisinin Türkiye'yi dış politikada güçsüzleştirmek, yalnız bırakmak isteyen bu politikasının altında kendilerinin gizledikleri kirli yüzlerinin olduklarını söyledi. Kamalak; şöyle devam etti:

"Fransa meclisinin unutmaması gereken bir tarihi gerçek vardır. Biz neden Maraş'a Kahramanmaraş diyoruz. Peygamberler diyarı Urfa'mız neden, şanlı bir destan yazarak Şanlıurfa oldu. Antep'imizin başındaki Gazi ibaresi nereden geliyor. Biz bu unvanları işgalci Fransız'Lara karşı kazandığımız haklı zaferimizden sonra aldık. Bu sözde kararı alan Fransız meclisine sesleniyorum; Fransa neresi Urfa, Antep, Maraş neresi, sizin orada ne işiniz vardı. Önce bu sorunun cevabını verin. Başkalarının tarihini karalamak yerine, kendi karanlık tarihinize bakın. Bizim tarihimizin bütün sayfaları berrak ve net bir şekilde ortadadır. Kendi karanlık geçmişinizi örtmek için başkalarını karalamaktan vazgeçin."