SP ve BBP’nin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Milli İttifak’ liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, Bugün TV’de yayınlanan Merkez Siyaset Programı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı.


SP lideri Kamalak, iktidara yakınlığıyla bilinen kanalların kendilerine hiç yer vermemesinden yakındı. Kamalak, “Milli Görüş’ün paralarıyla kurulan Kanal 7’ye bile çıkamıyoruz. Paramızla bile çıkamıyoruz!” dedi.
Cemaatlerin tehdit olması ‘saçmalık’


Seslerini halka duyurmak için gelen her teklifi değerlendirdiklerini ifade eden Kamalak, bazı kanallara çıktıkları için ‘paralel’ diye yaftalandıklarını belirtti. SP lideri, “Açık söylüyorum isim de veriyorum, bunu diyenlere söylüyorum, Kanal 7’ye, Ülke TV’ye çıkartsanız ya! Neden çıkartmıyorlar?” diye sordu. 28 Şubat döneminde Milli Gençlik Vakfı’nın ‘Kırmızı Kitap’a sokulduğunu hatırlatan Mustafa Kamalak, bugün de MGK’da cemaatlerin ‘legal görünümlü illegal yapılar’ adı altında ‘Kırmızı Kitap’a tehdit olarak alınmasının ‘saçmalık’ olduğunu dile getirdi. İnsanların sürekli tedirgin edildiğini vurguladı.
BBP lideri Mustafa Destici ise AKP iktidarı döneminde Alperen Ocakları’nın da ‘Kırmızı Kitap’a sokulduğuna vurgu yaptı. İktidarın halktan aldığı gücü halka karşı kullandığını belirtti.


"Gelin karşımıza kaynakları anlatalım"


Seçimlere ilişkin vaatlerine de değinen Destici, iktidar mensuplarından gelen ‘Kaynak nerede?’ çıkışına da tepkiliydi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na meydan okuyan Destici, “Beraber katılacağınız bir programda gelin karşımıza, kaynakları size tek tek anlatalım. Resmî rakamlar ortada, söylemeye ar ediyorum ama halkı kandırıyorlar.” dedi.


“Kaynağı da alıp götürmesinler”
Destici’nin bu ifadesinden sonra Kamalak’ın, “Kaynağı da alıp götürmesinler.” demesi stüdyoda gülüşmelere yol açtı. İki lider, Sakarya’daki mitingde ise Mısır’ın demokratik yollarla gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasının durdurulması için iktidara çağrıda bulundu.