Aday listesinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulmasına dakikalar kala DP ile Anavatan arasında yine kriz yaşanıyor.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun aday listeleri konusunda topu DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a atmasının ardından bugün gözler Ağar'ın hazırlayacağı listedeydi. Anavatan, YSK'ya seçime katılmama kararını bildirirken, Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş da "seçimde DP'yi destekleyecekleri"ni bildirmişti. Ancak son dakika da Anavatan fikrini değiştirerek hem DP listesine aday vermeme kararı aldı. Anavatan Partisi'nin bütünleşme yolunda aldığı "seçimde DP'yi destekleme" kararını ise yeniden gözden geçireceği bildirildi. Birleşme hayallerinin suya düşmesinin ardından seçim ittifakını gündemine alan merkez sağ da seçim ittifakı da çıkmaza girdi. İki gündür Anavatan Partisi ile DP arasında devam eden aday listesi pazarlığı ise olumsuz sonuçlandı.

ANAVATAN ORTADA KALDI

Anavatan Partisi,yaşanan sürecin ardından YSK'ya seçimden çekildiğini bildirirken, seçimde de DP'yi destekleyeceğini kamuoyuna açıkladı. Ancak Mumcu ve kurmaylarının yaptığı son değerlendirmelerde, aday listesi konusunda uzlaşma sağlanamaması nedeniyle DP'ye verilecek desteğin yeniden gözden geçirilmesi kararı alındı. Anavatan Partisi, DP'ye de aday bildirmeme kararı aldı.

Bu son dakika krizi sonrasında Anavatan'ın DP'yi yine de destekleyip desteklemeyeceğini Erkan Mumcu'nun daha sonra açıklaması bekleniyor.

YSK BİR PARTİDEN İSTİFA EDENLER BAŞKA PARTİDEN ADAY OLAMAZ DEDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, ''ANAVATAN'dan aday gösterilenler istifa etseler bile Demokrat Parti'den aday olamaz'' dedi.

YSK Başkanlığı binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, ANAVATAN ile DP arasındaki girişimlerin hatırlatılması üzerine, Siyası Partiler Kanunu ile milletvekili Seçimi Kanunu'nda yer alan ortak hükümlere göre, "bir partiden aday gösterilenlerin daha sonra istifa etseler bile başka bir partiden aday olamayacaklarını" belirtti.

Bir partiden istifa edenlerin bağımsız aday olabileceklerini anlatan Aydın, bağımsız adaylık için de sürenin dolduğunu dile getirdi. Muammer Aydın, ayrıca YSK Başkanlığı'na söz konusu çerçevede herhangi bir başvuru yapılmadığını da bildirdi.