Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu,Kahramanmaraş’ta çalışmaları hızla devam eden Kılavuzlu Sulama Projesi’nin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu yıl Kılavuzlu Sulama Projesi ile 41 bin dönüm arazi sulamaya açılacak" dedi.

Gaziantep’ten kara yolu ile Kahramanmaraş’a gelen Eroğlu, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak ve Cafer Tatlıbala, Garnizon Komutanı Albay Sezai Akgün, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da yer aldı.

Vali Tanılır, Eroğlu’na kent ile ilgili bir sunum yaptı. Valilik çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bakan Eroğlu,Kahramanmaraş’ta 2010 yılında yapılması gereken yatırımları ele alacaklarını ve
bu yılın Kahramanmaraş açısından hamle yılı olacağını söyledi. Kahramanmaraş’ta devam eden Kılavuzlu Sulama Projesi’nin Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz bu projeyi GAP Eylem Planı içine aldık. O açıdan para sıkıntımız yok. Müteahhitlerimiz üç vardiya halinde çalışıyor. İnşallah bu yıl Kılavuzlu Sulama Projesi ile 41 bin dönüm arazi sulamaya açılacak. Bunu çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor."

İnşaatı tamamlanan Kılavuzlu Barajı’nın da haziran ayı içinde işletmeye alınacağını ve barajın elektrik üretimine başlayacağını bildiren Veysel Eroğlu,Kılavuzlu Barajı’nın etrafında yer alan bölümü de kent ormanı yapmayı planladıklarını, isminin de "Kahramanlar Ormanı" olmasını istediğini söyledi.

Ağaçlandırma konusunda dünya rekoru kırdıklarını vurgulayan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, "Belçika’nın alanı kadar devamlı ağaçlandırma yapıyoruz. Sadece bozuk ormanları ağaçlandırmıyoruz. Açık alanlar, bahçe, hastane, cami avlusunda da ağaçlandırma yapıyoruz" dedi.

Eroğlu, Elbistan’da bulunan Afşin Elbistan Termik Santrali’nin yol açtığı hava kirliliği ile ilgili bir soruyu, "Çevre çok önemli. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor ve yeni yatırımlar var. Bir bakanlık diğer bakanlığa ceza kesecek duruma geliyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde yanıtladı.

Kahramanmaraş’ın hava kirliliği ile ilgili de ocak ve şubat aylarında kükürdioksit ile partikül açısından normal değerlerin aşılmadığını belirten Eroğlu, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Vali Tanılır, Bakan Eroğlu’na ceviz oyma sandık hediye etti. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Danşma Meclisi toplantısına da katılarak bir konuşma yaptı. (www.kanal46.com)