Burdur’dakİ ’Fakir Baykurt Kültür Sanat Günleri’ etkinliklerine katılan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’la ilgili anlattığı fıkra salonda bulunanları kahkahaya boğdu.

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın ’Baykal insanları korkutuyor. Grup toplantılarında dövecek gibi konuşuyor’ açıklamalarına da yanıt veren Kılıçdaroğlu'nun fıkrası şu şekilde.

“Tayyip Erdoğan, İsviçre’ye gidiyor.
İsviçre Başbakanı kendisine bakanlarını tanıtıyor.
-’Başbakanım diyor işte bu bizim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, bu Sağlık Bakanı, bu Denizcilik Bakanı’.
Tayyip diyor ki,
-’Nasıl olur burada deniz yok ki, nasıl Denizcilik Bakanı olur?’
Bunun üzerine İsviçre Başbakanı da
-’Sayın Başbakanım sizde de Adalet yok ama Adalet Bakanı var’ diyor.”


Başbakan Yardımcısı Arınç’ın açıklamalarına ise Kılıçdaroğlu: “Kimsenin kimseyi korkuttuğu yok, CHP açısından söylüyorum. Ama AKP’nin Türkiye’yi bir ‘korku imparatorluğuna’ çevirdiğini herkes biliyor. İnsanlar özgürce telefonda konuşabiliyorlar mı? Yargıçların telefonları dinleniyor mu, dinlenmiyor mu? Korku imparatorluğunu yaratan iktidarın parçası olanlar bunu görmüyorlarsa doğal olarak başkalarına saldıracaklardır” diye yanıt verdi

Ak parti’ye oy veren emeklileri de eleştiren Kılıçdaroğlu, “AKP’nin oyu yüzde 34’tü, yüzde 47’ye çıktı. Bunun adı akıl tutulmasıdır. Demek emeklimiz yaz tatillerini Kanarya adalarında geçiriyor ki, AKP’ye oy veriyor” diye konuştu.