Kılıçdaroğlu, "Türbanlı kızların üniversiteye gitmesinin önünü açacağı" yorumlarını reddetti.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bir gazetede bugün "Kızlar üniversiteye türbanla gidecek" başlıklı röportajının yayımlandığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Gazetede ayrıntılı olarak yer alan sorular ve bu sorulara verilen yanıtlardan da açıkça görüleceği gibi tarafımdan 'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' ifadesi kullanılmamıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu, "İktidar olursanız başörtülü kızların üniversiteye gidebilmesi için bir şey yapacak mısınız" sorusuna, "O konuda söyledim. O sorunu biz çözeriz ve çözmeye de kararlıyız" yanıtını verdiğini belirtti.

"Nasıl çözeceksiniz" sorusunu "Onu bize bıraksınlar. Terörü de çözeceğiz, türban sorununu da çözeceğiz"; "Türbanlı kızlar üniversiteye gidebilecekler mi" sorusunu ise "Toplumsal desteği sağlayacağız. Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz" diye cevapladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sorular ve sorulara verilen yanıtlar açıkça göstermektedir ki gazetenin manşeti hariç, kullandığı haberde 'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' ifadesi yer almamaktadır. Kaldı ki bu konuda Danıştayın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkememizin yerleşmiş kararları bulunmaktadır. Bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarıyla gerçek ve tüzel kişileri de bağlar.

Türbanın siyasi malzeme yapılmaması ve tüm siyasi partilerle toplumsal uzlaşmanın sağlanması halinde çözülebilecek bir sorunla ilgili olarak kullanmadığım bir ifadenin manşetten verilmesinin meslek etiği ile bağdaşmadığı kanısındayım." (CNN TÜRK)

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu kendilerinin türban meselesini çözeceklerini ve herkesin okuma hakkından yararlanacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde türban problemini çözeceklerini açıkladı.

Radikal gazetesinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, türban sorununu da terörü de çözeceklerini iddia etti.

Türbanlı kızların üniversiteye girip giremeyeceğinin sorulması üzerine ise, “Toplumsal desteği sağlayacağız. Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Kmsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz” dedi.

CHP lideri Kürt sorunu konusunda da, " 89 raporunun her satırını savunuyoruz. Sorunu, aklı ve mantığı öne koyarak toplumsal destek sağlayarak çözmeye hazırız" dedi.

Avrupa'daki " yeni sol" anlayışını izleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Artık özel sektörü reddeden anlayış yok. Sosyal piyasa ekonomisi diyoruz. İşçi ve işveren artık karşıt kutuplar değil" ifadesini kullandı.

Gediktepe’ye gidip gitmemesiyle ilgili olarak ise henüz askeriyeden bir cevap gelmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu Gediktepe’de çömelme meselesi ve kask çelik yelek giymeyle ilgili, “Kask, çelik yelek giymeyi normal karşılamak lazım. O fotoğrafta sayın Başbakan’ın gözlerine bakacaksınız, oradaki korkuyu endişeyi göreceksiniz. O fotoğrafın temel özelliği odur. Sayın Başbakan’ın eğilmesi ya da siperde yatması değil. Siz kendi toprağınızdasınız, kendi ülkenizdesiniz ve güven içinde değilsiniz, korkuyorsunuz, sorun burada zaten” yorumunu yaptı. (Mynet)