CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yalancıdan Başbakan olmaz. Hırsızdan Başbakan olmaz. Hem hırsız hem yalancıdan vallahi de billahi de olmaz."


ADANA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbir manipülasyona girmeyin, hiçbirine inanmayın, kim ne söylerse söyler, gideceksiniz sandığa, altı okun bağrına 'evet' mührü basacaksınız. Söz mü? Ben de söz veriyorum, beraber yapacağız" dedi.


Partisince Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, "Başbakan Kemal" sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu, genel seçimlerden sonra Adana'ya başbakan olarak geleceğini savundu.


Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta sandığa gideceklerini belirterek, "Sandığa el ele, kol kola, bayram havası içerisinde giderek, haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız" diye konuştu.


Yerel seçimlerin önemine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Anket manipülasyonları, yok 'CHP şöyleymiş', yok 'bu partiyi destekliyormuş', yok 'buna oy verecekmiş'. Açık ve net söylüyorum, Adana'da CHP birincidir. Hiçbir manipülasyona girmeyin, hiçbirine inanmayın, kim ne söylerse söyler, yüreğinizden geliyor, gideceksiniz sandığa, altı okun bağrına 'evet' mührü basacaksınız. Söz mü? Ben de söz veriyorum, beraber yapacağız. Türkiye'yi yeniden ama yeniden özgür bir ülke haline getireceğiz. Barış içerisinde, huzur içerisinde yaşayacağız. Hiçbir provokasyona katılmayacağız ve izin vermeyeceğiz."


'CHP iktidarında her inanca saygı gösterilecektir'


"Meydanlarda halk 'Hırsız Recep Tayyip Erdoğan' diye slogan atıyor, ben de başçalan diyorum" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Allah aşkına, hırsızlık yapmadı mı? Bütün dünya biliyor mu? Adana biliyor mu? Farkında mısınız? Vallahi ben de farkındayım ve biliyorum. Dava açmış, sanıyor ki dava açınca ben korkacağım. Adana'ya soruyorum, ayakkabı kutusundan korkan bir başbakandan korkuyor mu? Sen ayakkabı kutusundan korkuyorsun, ben senden niye korkayım? Geçen günlerde Manisa'da bir üniversite öğrencisinin çantasını açıyorlar, içinde bir bez pankart, 'hırsız var' yazıyor. Polis yakalıyor, diyor ki 'sen başbakana hakaret ediyorsun'. Diyor ki 'altında Recep Tayyip Erdoğan yazmıyor ki'. Onun hırsız olduğunu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediğini tüm dünya biliyor, ben de biliyorum, Adana da biliyor. Vallahi onların kutusunda çok şey var. 17 Aralık, Şeb-i Arus, Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün. 17 Aralık, sabah 8'i 2 geçe oğlunu arıyor, 'evdeki paraları sıfırla' diye. Adana'nın vicdanına, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, dünyanın hangi ülkesinde bir başbakan oğluna telefon edip, 'oğlum paraları sıfırla' diye talimat verir? Benim için diyor ki 'bunlar montaj, ben Kılıçdaroğlu'nun da montajını yapacağım' diyor. Bende ona adres gösterdim, dedik ki 'oğlum Güney Kore'de doktora yapıyor, ben arada fırsat buldukça Skype üzerinden konuşuyorum ama ben hiçbir zaman oğluma 'nasılsın, paraları sıfırladın mı?' diye sormuyorum. 'Oğlum sen tek başına yapamazsın, kız kardeşini de sana gönderiyorum' diye söylemiyorum. Sen neyin montajını yapacaksın? Sizden isteğim, Türkiye, dünyanın en güzel ülkesi, her şeyimiz var, huzur ve barış içerisinde yaşamak isteriz, herkesin etnik kimliğine, inancına saygılıyız. Benim düşüncem şu, partinin düşüncesi şu, insan, Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. CHP iktidarında hiçbir bakanın kolunda 700 milyarlık saat olmayacak. CHP iktidarlarında hiçbir bakanın oğlunun yatak odalarında para kasaları da olmayacak. CHP iktidarında her inanca saygı gösterilecektir."


'Yasakların hesabını vereceksin'


"Atatürk gençliği görev başında" sloganı atılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Madem ki Atatürk gençliği görev başında, gençlere bir çift sözüm var. Gençler, umudumuz olan gençler, geleceğimiz olan gençler, size inanıyor ve güveniyorum. İlk kez bu seçimlerde 2,5 milyon genç sandığa gidecek ve oy kullanacak. 2,5 milyon gence sesleniyorum, sandığa gideceksiniz, ya özgürlükten yana ya yasaklardan yana. Neden yana oy kullanacaksınız, özgürlükten yana oy kullanacaksınız. Hiçbir zaman aksini düşünmedim zaten. Çünkü siz bir twit attınız, başçalanı korkuttunuz, yasak getirdi. Sanıyor ki kendi yasağı çalışacak. Bizim gençliğe, başçalanın yasağı sökmez, aynı dakika yasağı kaldırdılar."


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Youtube'a erişim engellenmiş. Buradan başçalana söylüyorum. İstediğin kadar engel getir. Kenan Evren de getirdi, görüyorsunuz sonunu. Sen de bu ülkeye getirdiğin yasakların hesabını vereceksin" dedi.


Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Meydanı'ndaki mitingde, kadınlardan çocuklarına sahip çıktıkları gibi ülkeye de sahip çıkmalarını istediğini söyledi.


Bahar ayının geldiğini, evlerde bahar temizliklerinin yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta ellerinde süpürgelerle siyaseti kirlilikten arındıracaklarını ifade etti.


'Siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir'


Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:


"Başbakanlık koltuğunda oturan zat düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyordu. Onu elinden aldık. Şimdi Adana'daki kadınlara soruyorum. Türkiye'deki hanımlara söylüyorum, ister başınız açık olsun, ister kapalı olsun, bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Hepsinin benim başımın üstünde yeri var. Adana bir kültür kentidir, bir sanayi kentidir. Adana aynı zamanda bir tarım kentidir. Adana'da fabrikalar kapandı. Başka yerlere gitti. İşsizlik burada yoğun onu da çok iyi biliyorum. Ama ikinci adımı atacağız, yerel seçimlerden sonra ikinci adımda göreceksiniz, halkın iktidarında sadece halk için çalışacağız. Bir sözüm var çok önemli, 'siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir.' Bunu herkesin bilmesini isterim."


Mazot çiftçi için 1,5 lira olacak


Engellilerin ve esnafın sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, engellilere yaşanabilir bir kent sağlamanın boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.


Engellilere yaşanabilir bir kent sağlamanın görevleri olduğunu, engellilerin maaşlarının kesildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Çünkü Bilal oğlana para lazım. Çiftçiye soruyorum, sana mazotu neden 5 liradan veriyorlar? Bilal oğlan daha fazla para istiflesin diye. Çiftçi kardeşim sana sözüm, halkın sözü, halk partisinin sözü, CHP iktidarında mazot çiftçi için 1,5 lira olacak" dedi.


Ülkenin kirli siyasetten arınması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:


"Ülkeyi hırsızlardan korumanın, kurtarmanın güzel bir yolu var. Geçen seçimlerde şu veya bu nedenle CHP'ye oy vermemiş bir yurttaşımızı bulacaksınız, ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki, 'Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları biliyorsunuz. Çocuklarımız işsiz, ülkede yolsuzluk var biliyorsunuz. Türkiye'nin kirli siyasetten arınması gerektiğini biliyorsunuz. O zaman yapacağınız bir şey var. Sandığa gideceğiz. Ayın 30'unda altı okun altında buluşacağız. Mustafa Kemal'in partisinde buluşacağız. Altı okun altına evet mührünü basacağız.' Söz mü?"


Adana'da çok sayıda Suriyeli yaşadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, onların mağduriyetlerinin sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu ileri sürdü.


Youtube'a erişim engeli


Konuşması sırasında eline ulaşan notu okuyan Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi youtube'a erişim engeli getirildiğini belirtti.


Başbakan'ın, getirdiği yasakların hesabını vereceğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:


"Arkadaşlar bir not getirdi. Youtube'a erişim engellenmiş. Buradan başçalana söylüyorum. İstediğin kadar engel getir. Kenan Evren de getirdi, görüyorsunuz sonunu. Sen de bu ülkeye getirdiğin yasakların hesabını vereceksin. Ne diyordu? 'Efendim biz çalmadık, çırpmadık. Paralel devlet yaptı bunu' Ben şimdi başçalana soruyorum? Senin koluna, afedersiniz bakanının koluna 700 milyarlık saati paralel devlet mi taktı? Bakanların çocuklarının yatak odalarına milyonlarca doları paralel devlet mi koydu? Oğluna telefon ediyorsun, 'Paraları sıfırla' diye, paralel devlet mi sana tavsiye etti. 


'Yalancıdan Başbakan olmaz'


Adana, bereketli toprakların olduğu yer. Yaşar Kemal'in memleketi Adana, yiğit adamların yaşadığı kent Adana, ulusal bağımsızlığını savunan kent Adana, ay bayrağı göklerde onurla dalgalandıran Adana, Adana ve Adanalılarla bütün Türkiye gurur duyacak. Adana 30 Martta bir tarih yazacak. Bir demokrasi şöleninin altına imza atacak. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş saygıdeğer yurttaşlarım ellerini vicdanlarına koysunlar. Onlar bu ülkenin namuslu insanları, onlara hiç bir şey söylemiyorum. Ama bu hükümet onları kandırdı. Bu hükümet Türkiye'yi kandırdı. Bu hükümet dünyayı kandırdı. Bu hükümet herkese yalan söyledi. Onun için söylüyordum; yalancıdan Başbakan olmaz. Hırsızdan Başbakan olmaz. Hem hırsız hem yalancıdan vallahi de billahi de olmaz."


(AA)