29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere 61 gün kalırken, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (KMESOB) 4 yönetim kurulu üyesi de siyasette etkin bir yer alabilmek için iki ayrı partiden belediye meclisi aday adaylığı müracaatında bulundu.

KMESOB Yönetim Kurulu üyelerinden ve geçen sezon Fidanspor’un başkanlığını da yapan, şu anda ise Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu üyesi olan Eshabil Nalbantbaşı, MHP Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevinden geçen günlerde istifa ederek Belediye Meclisi aday adayı oldu. Küçük Sanayi Sitesi’nin önde gelen esnafları arasında da yer alan ve Küçük Sanayi Sitesi site Yönetim Kurulu üyeliği de bulunan Nalbantbaşı’nın MHP listesinin ön sıralarında yer alması bekleniyor.

Azmi Becerekli’nin kaybettiği seçimde Kuyumcular Odası başkanlığına seçilen ardından da Ahmet Kuybu’nun başkanlığındaki yönetimde yer alarak KMESOB Başkan Yardımcısı olan ancak esnafları tarafından başkanlığına pek te olumlu not verilmeyen H. Mustafa Öz ise, AK Parti’den belediye meclisi aday adayı oldu. Lise mezunu olan Öz’le ilgili olarak; “Belediye Meclisi’nde yer alacak hatta başkan yardımcısı bile olacak, Poyraz söz vermiş” şeklindeki spekülasyonlar geçen günlerde kent siyasi kulislerinde yer almış ancak konuyu ilettiğimiz Başkan Poyraz ise; “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Kimseye bu yönde verilmiş bir sözüm yok” diye konuşmuştu.

Yine KMESOB Yönetim Kurulu üyesi ve Fırıncılar Odası Başkanı olan Erol Güneş ile Marangozlar Odası ve KMESOB Yönetim Kurulu üyesi olan Enver Çelebi de AK Parti’den Belediye Meclisi aday adaylığına müracaatlarını yaptı. (www.kanal46.com)