CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde vatandaşlar, partisinin il teşkilatı, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"Erzurum eskiden doğunun Paris’i olarak adlandırılırdı. Eskiden çevre ülkelere canlı hayvan ithal ederdi Erzurum. Miting öncesi geldim Erzurum’a. Ve şimdi görüyorum ki Erzurum’da büyük bir ilgi var. AKP’ye oy verenler de dahil bütün Erzurumlu vatandaşlara teşekkür ediyorum.

Son sekiz yılda Erzurum bir çekim merkezi olmaktan çıktı. Erzurum’da milletvekili sayısı azaldı. Çünkü nüfus azaldı.Erzurumlulara bir sitemim var. Biz burada 4. partiyiz. Ama bunun kabahati Erzurumlularda değil bizde. Buraya ikinci kez geldim ve gördüğüm ilgiden memnunum. Demek ki daha fazla gelmemiz lazım.

DOĞALGAZI NEDEN BEDAVA VERMİYORSUN

Erzurum’a doğalgaz geldi ama hava kirliliği devam ediyor. Eğer kalitesiz kömür bedava dağıtılırsa vatandaş da onu yakar. Para yok pul yok neden yakmasın. Şimdi Başbakan’a Erzurumlular sorsun: Kömürü bedava veriyorsun da doğalgazı neden bedava vermiyorsun yoksul vatandaşa?

Doğalgazı bedava vermiyorsun ama kullanmadığın doğalgazın parasını neden veriyorsun. 1 milyar 600 milyon dolar İran’a kullanmadığımız doğalgazın parasını verdiler.

Vatandaşın hakkını nasıl veriyorsun sen. 1 milyar 600 milyon dolar Erzurum için harcansaydı Erzurum ne olurdu. Size soruyorum. 1 milyar 600 milyon dolar parayı hangi ahlakla hangi siyasi gerekçeyle İran’a verdik. Başbakan gelsin bunu Erzurumlulara açıklasın.

KİMİN CEBİNDE 10 BİN DOLAR VAR

Erzurum’un icra daireleri sayısı arttı. Üçtü beşe çıktı. Madem ki ekonomi çok iyi Başbakan’a sorsunlar kişi başı gelir 10 bin doları aştı diyorsun kimin cebinde 10 bin dolar var diye.

Biliyorum siz kişisel olarak bunu soramazsınız. Doğrudan Silivri’ye gidersiniz. Dadaşın da umudu olacağız. Türk milletinin de umudu olacağız. Yola temiz siyaset için çıktık. kul hakkı yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz." (Hürriyet)