MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Konya’da yaşayan Kahramanmaraşlı hemşehrileriyle kutlama törenlerinde bir araya gelerek hasret giderdi.


Dedeoğlu, Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Konya Diltaş Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Kutlamaları Törenine katıldı.


Burada konuşan Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraşlıların Türkiye’nin her köşesine, hatta dünya da bazı ülkelere, başta iş yaşamı olmak üzere bazı nedenlerden dolayı yerleştiğini söyledi.


Dedeoğlu, buralarda yaşayan Kahramanmaraşlıların çok büyük bir şekilde memleket hasreti çektiklerine işaret ederek, kurtuluş bayramı gibi böyle önemli günler nedeniyle bir araya gelmenin faydasına değindi.


Kahramanmaraşlıların, gidilen her yerde Kahramanmaraş’ı ve onun güzel geleneklerini tanıtma ve yaşatma konusunda büyük gayret gösterdiklerini de ifade eden Dedeoğlu, “Türkiye’nin ve dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım, Kahramanmaraşlı gibi yaşayacağız. Ne bayramlarımızı, ne de geleneklerimizi unutmayacağız. Memleketimizin tüm varlıklarını gittiğimiz yerlerde yaşatacağız ve yaşatmalıyız” dedi.


Törende, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’na, Kahramanmaraş’a hizmetlerinden dolayı Konya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından plaket verildi. (www.kanal46.com)