Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, DYP- Anavatan birleşme sürecinde arabulucuk görevi üstlendiği sırada 'Erkan Mumcu'nun önerisi diye kendi hazırladığı milletvekili listesini DYP'ye verdiği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi.

Aygün, "Mehmet Ağar daha ölmedi gidin ona sorun, hatta Erkan Mumcu'ya da sorun. Bu haber kesinlikle yalan, yanlış ve yanlıdır. Korsan bir liste kesinlikle söz konusu olamaz" dedi.

ATO Başkanı Sinan Aygün, '1. Uluslararası Kum Heykeli Festivali' dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Aygün, bugün bazı basın organlarında yer alan 'Aygün Ağar'a Korsan Liste verdi' haberleriyle ilgili olarak, "Bu iddiaların hepsi yalan, yanlış ve yanlı iddialardır. Böyle birşey yoktur. Bu süreç 2 Mart tarihinde başlamıştır. Erkan Mumcu ile yemiş olduğum bir yemek daha sonra Mehmet Ağar ile beraber olmam. Her ikisi de 2 Mart'ta devam eden bir süreçtir ancak bu kamuoyuna 2 Mayıs diye yansıdı. Bu partilerin birleşmesini isteyen insanlardan bir tanesi de benimdir. Çünkü sağda birlik ve beraberlik vardı. Beraberliğin ne amaçla yapıldığını bilmiyorum. Mehmet Ağar ölmedi hayatta gidip ona sorabilirsiniz hatta Erkan Mumcu'ya gidip sorun. Doğru, biz onlarla pazarlık yaptık. Biz sadece iller bazında pazarlık yaptık" diye konuştu.

Hazırladıkları listeyi kendi o günden itibaren cebimde taşıdığını ifade eden Aygün, söz konusu listeyi de basın mensuplarına gösterdi.

Aygün, "Mahmet Nedim Bilgiç ve Mehmet Ağar tarafından Erkan Mumcu ile görüş, Sakarya'dan bir kişi ikinci sırayı ver. Kırıkkale'den bir kişi ikinci sırayı ver gibi önerilerdir. Erkan Mumcu ile yaptığım görüşmede, kendisi birtakım düzeltmeler yaptı. İki olmasın da birinci sıra olsun gibi düzeltmeler yaptı. Daha sonra Mehmet Ağar'a gittim, tamam deyip bunları okeylemiştir. Burada korsan liste falan yok. Burada isim yok. Çok daha isterlerse bu kağıt üzerindeki işaretlemeler parti yetkililerine aittir. Keşke bu haber yapılmadan bize sorulsaydı. Bunun doğrusu nedir gösterseydik. Korsan listenin olması mümkün değildir. Ben bu listeyi Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'ya verdim. Her ikisi de kabul ettiler. Daha sonra samimiyetsizlik ve birbirlerine olan inançsızlık, işleri bu hale getirdi. Baktım bu iş düzelmiyor. Her iki taraf da bana geri dönmüyor. Bende 8 Haziran'da istifa ettim. Aynı gün akşamıda Erkan Mumcu istifa etti. Bu tamamen yalan, yanlış ve yanlı bir haberdir. Sayın Erkan Mumcu da Mehmet Ağar da oradadır. Açsınlar, sorsunlar. İnanmıyorlarsa bendeki listeyi verip tetkik edebilirler."

AYGÜN, GENEL BAŞKANLIĞA SICAK BAKIYOR

ATO Başkanı Sinan Aygün, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın seçimlerin ardından istifa etmesi ve kendisinin genel başkanlığa getirileceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise, "Demokrat Parti Genel Başkanlığına adayım diye bir açıklamam olmadı. Sadece yazıldı, çizildi. Ben görevimin başındayım. Adaylık konusunda çok isimler telaffuz ediliyor. Benim ismim de geçiyor. Bu benim için mutluluk verici birşeydir. Herhangi bir çabam ve çalışmam yoktur. Parti içinden il başkanları olsun ilçe başkanları olsunpartinin kurmayları olsun sık sık bu anlamda arıyorlar. Şu anda bir karar vermiş değilim. Bu partinin kavgaya, bu partinin koltuk kavgası yapmaya tahammülü yoktur. Bu parti 30'lardan 10'lara düştü, 10'lardan 5'lere düştü böyle devam ederse bu parti 1'lere düşer.

Sağda bir parti olması gerekiyorsa Türkiye'de 1946'dan beri devam eden bir parti olması gerekiyor. Bütün genel başkanlar Süleyman Demirel, Tansu Çiller bir aday üzerinde anlaşırlarsa doğrusu da budur. Bu partinin iki listenin üç listenin kaldırması mümkün değildir. Parti içi muhalefet yapmak oyların daha çok düşmesine neden olur. Böyle bir ortam sağlanırsa bizde yardım sağlarız. Bu parti sahipsiz kalmayacaktır" diye konuştu. Merkez sağı birleştirmek adına Bağımsız Milletvekili olan ve Eski Anavatan Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile bir görüşmesinin olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Aygün, "Mesut Yılmaz ile bir görüşmem olmadı. Merkez sağın toplanması lazım. Bu Doğru Yoldan, Anavatan Partisi'nden, Milliyetçi Hareket Partisi'nden, hatta dışarıda kalan AK Partililer'den de olabilir" karşılığını verdi.