DTP Van Milletvekili ve Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın eşi Salman Kurtulan'la ilgili iddiasına "Eşim üzerinden birilerinin siyaset yapmasını doğru görmüyorum" karşılığını verdi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemiyle ilgili bir sorun olduğunu belirten Kurtulan "Yoksa 6 milyon seçmenin hepsi PKK'li değildir" diye konuştu.

DTP Van Milletvekili ve Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın eşi Salman Kurtulan'la ilgili iddiasına "Eşim üzerinden birilerinin siyaset yapmasını doğru görmüyorum" karşılığını verdi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemiyle ilgili bir sorun olduğunu belirten Kurtulan "Yoksa 6 milyon seçmenin sanırım hepsi PKK'li değildir" diye konuştu.

DTP'li Kurtulan Meclis'te gazetecilerin soruları üzerine,MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, eşi Salman Kurtulan'ın da seçmen yazıldığına yönelik iddiasını değerlendirdi. Vural'ın dağıttığı belgede yer alan adreste eşi Salman Kurtulan'ın hiç oturmadığını belirten Kurtulan, yine belgede yer alan anne, baba adı ve doğum tarihi bilgilerinin ise doğru olduğunu söyledi. Eşinin Kahramanmaraş'lı olduğunu, ancak daha sonra Mersin'e göç ettiklerini belirten Kurtulan, şunları söyledi:

"Umarım ve dilerim ülkemiz demokratik açılımları sağlar ve dağdakilerin hepsi de demokratik siyasete dahil olurlar. Böyle yanlışlıkla yazılmış olmazlar. Herkes yanlışlıkla yazılmaların yerine demokratik sürece, demokratik siyasete dahil olma umudunu taşıyor. Kimilerinin milliyetçi dalgayı yaymalarına vesile olacak bir açıklamada bulunmak istemiyorum sadece MHP'ye değil hiç kimseye. Türkiye'nin hassasiyetlerini de biliyorum dolayısıyla bu yönlü açıklamaları yapmaktan kaçındım. Ama eşim üzerinden birilerinin siyaset yapmasını da çok doğru görmüyorum.

6 milyon seçmenin artışından söz ediliyor. 20-30 yıl önce ölenlerin PKK'lılar dışında ölenlerin kaydı olduğu söyleniyor. Bu yönde demeçler veriliyor, biliyoruz ki, bir sorun var. Türkiye'de böyle bir sıkıntı, sistemde bir sorun var. Bunun bertaraf edilmesine dönük görüş beyan edilirse daha iyi olur. Yoksa bu 6 milyon seçmen sanırım hepsi PKK'li değildir."

TERÖRİSTLERİN SEÇMEN KÜTÜĞÜNE YAZILDIĞI İDDİASI

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Seçmenlere Ulaşılmadan Bilgi Formlarının Doldurulduğu ve Bir Gecede Bazı Adreslere Postalandığını İddia Ederek, "Salman Kurtulan, Adana'da Seçmen Kütüğüne Kayıt Edildi. Ey Hükümet, Bu Salman Kurtulan Dağdaki Terörist Midir Değil Midir?" Diye Sordu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçmenlere ulaşılmadan bilgi formlarının doldurulduğu ve bir gecede bazı adreslere postalandığını iddia ederek, "Salman Kurtulan, Adana'da seçmen kütüğüne kayıt edildi. Ey Hükümet, bu Salman Kurtulan dağdaki terörist midir değil midir?" diye sordu.
Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 29 Martta yapılacak yerel seçimler öncesinde seçmen kütüklerine dağdaki teröristlerin de isimlerinin yazıldığını savundu. Vural, seçmenin, milli egemenliği temsil ettiğini ve Türkiye'de bulunması gerektiğini söyledi.

Seçmen kütüklerinin yazımında büyük yanlışlıkların yapıldığını ileri süren Vural, bu kütüklerin yeniden yazılması gerektiğini bildirdi. Vural, "Ben, dağdaki PKK'lıların nasıl ve kim tarafından seçmen yazıldığını soruyorum?" dedi.

Oktay Vural, geçen yıl Türk askerlerinin PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını anımsatarak şöyle devam etti:

"Bölücüler dağda sözde devir teslim töreni yaparken bugün DTP'li Milletvekili olan Fatma Kurtulan'ın eşi 'Püro' kod adlı Salman Kurtulan'ın da dağda yer aldığına ilişkin haberler basında yer almıştı. Bu adam dağda, bu adam terörist, bu adam Irak'ın Kuzeyinde ve sözde PKK bayrakları altında cirit atıyor. Cirit atan Salman Kurtulan, TÜİK'in yaptığı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi esasında sayıma giriyor ve üstüne üstlük seçmen oluyor. Şu an dağda olan Salman Kurtulan Adana ili Seyhan ilçesi Söğütlü Mahallesi 141. Sokak kapı numarası 2/2 daire numarası 1'de seçmen olarak yazılmıştır. Şimdi soruyorum: Ey sayın bakanlar bu adama nerede ulaştınız Irak'ın Kuzeyine giderek sayım mı yaptınız? Bu adamı nasıl seçmen olarak yazdınız? Bu adam kimi seçecek?"

Seçmen kütükleriyle ilgili sakıncaların ortadan kaldırılmasını isteyen Vural, yeni bir yazım gününün belirlenmesini ve boya esasının tekrar getirilmesi gerektiğini söyledi. Vural, "Hükümeti ve YSK'yı uyarıyorum: Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile 5 milyon seçmen çeşitli adreslere ışınlanmıştır. Böylesine sağlıksız bir seçmen veri tabanına dayalı bir kütük oluşturulması doğru değildir" dedi.

Gazetecilerin, "İsim benzerliği olabilir mi?" sorusuna Vural, "Dört tane Salman Kurtulan var. 'Doğrudan gelir desteği alıp almadığına ilişkin Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine kayıtlı Salman Kurtulan' ile ilgili soru sormuştum. Özellikle Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Ziraat Bankasına sormuştum. Bana bu Salman Kurtulan'ın o Salman Kurtulan olmadığını ifade ettiler. Ey hükümet, bu Salman Kurtulan dağdaki terörist midir değil midir?" yanıtını verdi. (ANKA - AA)