Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ın, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve İstanbul Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun konuk olduğu dün geceki bölümünde iktidarın politikaları ve Saadet Partisi'nin yeni yüzü masaya yatırıldı...

Haliç Üniversitesi öğrencilerinin Atatürk'ten, ekonomiye birçok konuda sordukları farklı sorular dikkat çekti...

Programda noter huzurunda gerçekleştirilen "AKP'nin oyları %40'ın altına düşer mi?" konulu SMS anketi ise çarpıcı bir sonuçla noktalandı. Ankete katılanların %80'i, "AKP'nin oyları %40'ın altına düşer" yanıtını verdi.

Psikoloji bölümünde okuyan bir bayan öğrencinin "Siz orada olsaydınız 'One Minute' der miydiniz? Yoksa 'Davos benim için bitmiştir' deyip meydanı terk mi ederdiniz, nelere 'one minute' diyeceksiniz?" sorusuna Kurtulmuş, "öncelikle teşekkür ederim. Bir kere biz 'one minute' değil Türkçe "Durun Bir Dakika!" deriz." diyerek cevap verdi.

Öğrencilerin yoğun tezahüratına neden olan bu açıklamadan sonra Numan Kurtulmuş neler için "durun bir dakika" deriz dedi ve sıraladı:

- Türkiye'nin üslerini kullanarak Ortadoğu'ya 131 Bin sorti yapan ABD'nin ve NATO'nun uçaklarına "Durun bir Dakika" deriz.

- Türkiye'nin halkını yoksullaştıran, işsizleştiren IMF'nin memurlarına "Durun bir dakika! Çıkın şu kapıdan dışarı" deriz.

- Biz kime "Durun Bir Dakika!" deriz. Türkiye'yi yıllardır AB'nin terbiye salonlarında eline ev ödevleri verip, yap şu ev ödevlerini diyen AB komiserlerine "Durun Bir Dakika!" deriz.

Saadet lideri Kurtulmuş bu sözlerinin ardından "bunları yapmazsak da yemin ediyorum ki bir saniye bile siyasetin içinde durmayız!" diyerek üniversiteli öğrenciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

İşte programdan satırbaşları;

Numan Kurtulmuş'un açıklamaları;

Washington'ın önünde diz çökmeyiz

- Biz asla gerilim ve kamplaşma üzerinden siyaset yapmayacağız ve dünya tarafından Türkiye'nin mecbur bırakıldığı siyasete asla boyun eğmeyeceğiz.

- Saadet Partisi antiemperyalisttir. Washington'da ne olduğunu bilir ama oradan gelen rüzgarlar önünde diz çökmez.

- Artık sağ - sol kavramları geçerli değil.

- Milli Görüş olmadan hiçbir millet olmaz. Almanya'nın da milli görüşü var.

- Bizim temel ilkelerimiz var. Antiemperyalist, yerli, özgürlükten yana ve adaletli olmak.

- Biz eline ev ödevi verilen, bekleme salonlarında bekletilen bir Türkiye istemiyoruz. Yeniden büyük Türkiye idealinden asla vazgeçmeyiz. "Milli Görüş" budur.

Krizden çıkmak için IMF programını kaldırıp atmak gerek

- Türkiye 2000 yılından beri yanlış bir kalkınma modeliyle bilerek bu noktaya getirildi.

- Tsunami dalgaları henüz etkisini göstermedi.

- "17. Protokol" Türkiye'nin dönüm noktalarından biridir. Türkiye bardağını başkalarının kovalarından doldurur hale getirilmiştir.

Herkes Atatürk'e saygı duymalı

- Bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık içinde yaşayan herkes en az Kurtuluş Savaş'ına duyduğu saygı kadar Mustafa Kemal Atatürk'e saygı duymalıdır. Bu, bu ülkenin çocuğu olmanın vermiş olduğu bir görevdir.

Devletin din empoze etmesine karşıyız

- Başı açık da kapalı da bu ülkenin eşit haklara sahip vatandaşlarıdır.

- Bizim kültürümüzde ötekileştirme yoktur. Gayrimüslim vatandaşlarımız da kendini ötekileştirmez. Böyle bir hoşgörü kökenimiz vardır. Gayrimüslim olsa dahi her vatandaşımız sosyolojik müslümanlık kodlarına sahiptir.

- Laiklik, hiçbir tereddüte mahal vermeyecek şekilde anayasada tanımlanmalı, dinin ve devletin nerede duracağı net olarak belirlenmelidir. Biz devletin din empoze eder bir tavırda olmasına karşıyız.

- Herkesin inancı kendisiyle ilgilidir. Dinde zorlama yoktur. Allah bile tercih özgürlüğü vermiş. Biz kim oluyoruz ki o özgürlük hakkını insanın elinden alıyoruz.

Drawinizme inanmam ama sansür yanlış

- Darwinizme inanmayan birisiyim. Ancak bilimsel bir dergide, bilimsel kurallara bağlı kalarak fikirler ifade edilmelidir. Sansüre karşıyım.

Devlet sadaka vermez

- Türkiye'de artık tezgah dağıldı. Herkes borçlu hale getirildi. Tarım nüfusu indirildi. Hiçbir tarımsal ürün para etmiyor.

- Biz sadakayı biliriz. Ama sadakayı devlet vermez. Devlet vatandaşını sadaka verebilecek duruma getirecek politikaları uygular. Ayrıca Babaları çocuklarının önünde rencide edecek şekilde sadaka verilmez.

- Başbakan IMF'ye olan borç azaldı, şu kadarı ödendi filan diyor ama önemli değil. O borç 1 günde ödenir. Önemli olan Türkiye'nin IMF'ye bağımlı hale getirilmesidir. Krizden çıkmanın ilk şartı IMF programını kaldırıp atmaktır.

- Dubai modeli diye Türkiye'ye dayatılan model bir ilktir. Yanlıştır.

- Başbakan hamdolsun diyor. Tamam hamd edin ama atınızı da sağlam kazığa bağlayın. Bir yerde deprem olsa hamd olsun mu dersiniz? Kaçarsınız.

- Özellikle Telekom örneği ile iyice anlaşılıyor ki; kamu tekeli kaldırıldı, özel sektör tekeli getirildi.

TRT 6 doğru bir uygulama

- TRT 6 doğru bir uygulamadır.

- Güneydoğu'da yaşayan halkın özgürlüklerinin teminatıyız. Terör sorununu ise dışarıdan müdahaleleleri yok sayarak çözeceğiz.

Tel Aviv Büyükelçisi çekilseydi saldırılar bu kadar sürmezdi

- Davos'tan sonra Başbakan'ı tebrik ettim. Ama biz olsak Davos'a gitmezdik bile. Başbakan'ın bu fırçayı atmasından hepimiz memnun olduk ama İsrail fırça yemeye alışık.

Önemli olan siyasi kararlılık. Saldırılar durana kadar Türkiye'nin Tel Aviv'deki Büyükelçisi geri çekilmeliydi. Bu yapılsaydı İsrail işgali 23 gün sürmezdi.

- Biz olsak "one minute" değil, Türkçe; " Dur bir dakika!" deriz. Kime deriz? Halkı yoksullaştıran IMF memurlarına, Türkiye'yi yıllardır terbiye salonlarında bekleten Avrupa Birliği komiserlerine deriz. Ve yemin ederiz ki yapmazsak 1 saniye siyasette kalmayız.

- Akıllarda hala 28 Şubat döneminden bazı görüntüler var. Ellerinde sopalarıyla uzun sakallı bir takım adamlar, gördüğü her kamera karşısında ağlayan yeşil gözlü bir kız,

Ali Kalkancılar vs. Bunlar camilerde tef çalıp oynarlardı. Bu millet camiide tef çalmaz. Bunlar hep 28 Şubat'ın fabrikasyonuydu. Hani nerede şimdi onlar?

RefahYol döneminde İsrail ile bir tek anlaşma yok

- 7-8 yılda çok zor süreçlerden geçtik ama ideallerimizden vazgeçip makam sahibi olmadık. Rüzgarlar tersten esiyordu ama o devirler geride kaldı. Millet artık bize hak veriyor.

- CHP'nin çarşaf ve Kur'an kursu açılımlarını doğru bulup tebrik ettim. Ama samimi mi bilemem?

- Kargel'in şirketi ile ilgili bir sorunu bir gecede düzeltmeye muktedir olan Başbakan, katsayı, imam hatipler ve vatandaşların diğer özgürlük alanlarında vatandaşların isteklerini gerçekleştirmiyor.

- İktidar temenni değil, icraat yeridir. Ama iktidar bana şunu yaptırmıyorlar demekten başka birşey demiyor. Milletin anayasayı bile değiştirecek çoğunluk verdiği bir partinin hiçbir mazeret kabul edilmez.

- RefahYol zamanında İsrail ile tek bir anlaşma yapılmamıştır. Bu; dindar bir parti bile İsrail ile ilişkileri devam ettiriyor demek için yapılmış siyonist bir oyundur.
www.kanal46.com