Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kılıçdaroğlu teröre karşı ortak açıklama yaptı.


Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Toplantının gündeminde son dönemde artan terör saldırıları vardı. Bunun yanısıra bölgesel gelişmelerin de masaya yatırıldığı görüşme, yaklaşık 2,5 saat sürdü.
İşte o konuşmadan satır başları


Başbakan Yıldırım: Ülkemizin terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Burada içeride ve dışarıda kim ne söylerse söylesin, bizim için anlamı yoktur. Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmaları sayın genel başkanlarla paylaştık, kendilerinin düşüncelirini dinledik, önerilerini not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu


Kılıçdaroğlu: Sayın Başbakan yaşanan terör olayları ile ilglili bizi bilgilendirdi. teröre karşı hep beraber mücadele etmemiz gerektiği konusunda bir uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur. Kendilerine bu konuda önerilerimiz aktardık. Terör olayları bir an önce bitirilmeli. terörle mücadele için kim ön ayak oluyorsa biz de kendilerine destek veririz.

Bahçeli: Başbakanımızın çağrısı üzerine terörle mücadeleyi değerlendirdiğimiz toplantı milletin beklentilerini karşılayacak bir olgunluk içinde gerçekleşti.