Partiler milletvekili aday listelerini 1,5 saat kala YSK'ya sundu.

AKP'Lİ İPEK LİSTEYİ TESLİM ETTİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, partisinin adaylarını içeren dosyaları sunmak üzere Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) geldi.

12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine ilişkin partilerin aday listelerinin YSK'ya teslim etmeleri için tanınan süre, saat 17.00'de sona eriyor.

Siyasi partiler, süre azaldıkça adaylarına ilişkin listeleri YSK'ya getirmeye devam ediyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İpek de partisinin seçimlerdeki adaylarına yönelik listeyi YSK'ya sunmak için binaya geldi. İpek'in beraberinde adayların bilgilerini içeren bir koli evrağı da YSK'ya getirdiği görüldü.

ERDOĞAN 18.00'DE AÇIKLAMA YAPACAK

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, “Listeler saat 17.00'de internet sitemizde açıklanacak, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan saat 18.00'de parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak” dedi.

CHP'NİN LİSTELERİNİ BATUM GETİRDİ

CHP'nin aday listelerini Genel başkan Yardımcısı Süheyl Batum YSK'ya getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum da partisinin seçimlerdeki adaylarına yönelik listeyi sunmak üzere YSK'ya geldi. Batum'un beraberinde adayların bilgilerini içeren 2 koli evrakı da YSK'ya getirdiği görüldü.

ŞENER BAĞIMSIZ ADAY

Türkiye Partisi(TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Sivas’tan Bağımsız Milletvekili adayı oldu.

Saadet Partisi(SP) ve Demokrat Parti(DP) ile ittifak görüşmelerinde yer alan TP, sağda ittifak sağlanamayınca seçimden çekilme kararı aldı. TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener ise Sivas’tan Bağımsız Milletvekili adayı olarak seçimlere girecek.

Oy pusulasındaki parti sayısı ise böylece 20’ye düşmüş oldu.

MHP YSK'DA

12 Haziran seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı gösterilecek isimleri belirlemek üzere uzun süredir devam eden çalışmalarını tamamlayan MHP Genel Merkezi, aday listelerini saat 15.45'de YSK'ya gönderdi.

MHP heyeti, parti genel merkezinden YSK'ya hareket etti.

İLK LİSTEYİ VEREN TKP

Bu arada ÖDP ve TKP de aday listelerini YSK'ya sundu.