AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sağlam: "TBMM, Soma'da yaşanan maden faciasını tüm detaylarıyla araştırılması için bir komisyon kurmuştur"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, "TBMM, Soma'da yaşanan maden faciasını tüm detaylarıyla araştırılması için bir komisyon kurmuştur" dedi.


Sağlam, partisinin Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Hükumetin Soma'daki meydana gelen olayın ardından bölgede gerekli tüm tedbirleri almaya çalıştığını ve vatandaşın acılarını paylaşarak vefat edenlerin gereken saygı içerisinde aileleriyle birlikte defnedilmelerinin sağlandığını söyledi.


Herhangi bir şekilde hata, eksiklik ve yanlışlık olmuşsa bunun ortaya çıkarılması için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:


"TBMM, Soma'da yaşanan maden faciasını tüm detaylarıyla araştırılması için bir komisyon kurmuştur. Ümit ediyoruz ki gerçekler ortaya çıkacak ve bu gerçekler içinde gerekli tedbirler alınacaktır. Esasen Başbakan Erdoğan, 'Soma bir milat olmuştur. Şimdiden sonra bu konularda çok daha ciddi adımlar atılacaktır' gibi yüreklerimize su serpen bir beyanat vererek gelecekte neler olacağını bu araştırmaların sonunda ortaya çıkan gerçeklere göre nasıl hareket edilmesi gerektiğini ve hükumetimizin kararlığını ortaya koymuştur."


İl Başkanı Metin Doğan'da Soma'da meydana gelen facianın Türkiye tarihinin en elim kazalarından birisi olduğunu belirterek, bu durum hem iş güvenliği anlamında, hem iş sağlığındaki tedbirlerin daha dikkatli alınması hemde ilgili mevzuatlarda değişikliklerin yapılması anlamında bir milat olacağı ifadelerini kullandı.


 (AA)