AKP Kahramanmaraş Milletvekili Hanefi Mahçiçek, daha önce Yimpaş’ın Kahramanmaraş Mağazası’nda yöneticilik yapan ve şu anda AKP Kahramanmaraş milletvekili olan Fatih Arıkan’ın; “Tabela vergisi olarak bir yıl önce 500 milyon ödemişken, sonraki yıl 1 milyar 100 milyon istenince, belediyeyle tartıştım. Mağazanın çıkarını korumakla mükelleftim. Belediye Başkanı, beni Dursun Hoca’ya şikayet etmiş. Dursun Hoca da beni İskenderun mağazasına göndermek istedi. Kabul etmedim, tartışarak işi bıraktım” şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Aynı zamanda Başkanı olduğu Kahramanmaraşspor’un 5 Kasım Pazar günü oynadığı ve 1-0 yendiği İskenderun Demirçelikspor maçının ardından Ankara’ya giden milletvekili Mahçiçek, kendisini telefonla arayan gazetecilerin bu yöndeki sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Ben 1999 seçimlerinde Kahramanmaraş Belediye Başkanı seçildim. Göreve geldikten sonra kentteki yerel gazetelerde Yimpaş Kahramanmaraş Mağazası’nın ruhsatı bulunmadan faaliyet gösterdiği şeklinde haberler çıkınca bende belediyedeki ilgili arkadaşlar ile görüştüm. Konunun doğru olduğu belirtilince de Yimpaş Kahramanmaraş Mağazası’na resmi yazı yazdırarak bir an önce eksikliklerinin tamamlanması gerektiğini bildirdik. Bunun ardından Dursun Uyar bizi ziyarete geldi. Ona da durumu anlattık. Ancak; o zamanki yönetici Fatih Arıkan’ı tabela vergisinden dolayı Uyar’a şikayet ettiğim şeklindeki sözler gerçekleri yansıtmamaktadır. Bu hafta sonu Kahramanmaraş’a geldiğimde konu hakkında detaylı açıklamada da bulunabilirim.”

YİMPAŞ, SEZAL DÖNEMİNDE İNŞAA EDİLMİŞTİ

Yimpaş Kahramanmaraş Mağazası yine şu anda AKP Kahramanmaraş milletvekili olarak iki dönemdir mecliste bulunan ve 1989-1999 yılları arasında 10 yıl Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ali Sezal döneminde inşaa edilmiş, mağazanın müdürlüğü görevinde bulunan Fatih Arıkan, Sezal’ın geçen dönemde milletvekili danışmanlığını yapmıştı. Şu günlerde bir hayli popüler olan Fatih Arıkan, 2002 seçimlerinde 7. sıradan AKP Kahramanmaraş Milletvekili olarak meclise girmişti.

Öte yandan; Yimpaş Kahramanmaraş Mağazası’nın ilk açıldığı dönemlerde işyeri çalıştırma ruhsatı olmadığı ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de sağlığa uygun olmayan gıda mamullerinin satıldığı yönünde rapor tuttuğu şeklindeki haberler o zamanlar kentte haftalık olarak yayımlanan Hedef Gazetesi’nde ve bazı yerel gazetelerde çıkmıştı. Bunun üzerine zamanın Belediye Başkanı Mahçiçek de haklı olarak harekete geçmişti.