Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş il eski başkan yardımcısı Mehmet Beşen-2, her ne kadar şu anda siyasette aktif yöneticilik görevi olmasa da Türkiye ve Kahramanmaraş gündemini yakından takip etmesi ile dikkat çekiyor.

Bahçelievler semtindeki işyerinde sigortacılık sektöründe başarılı bir şekilde hizmet sunan Mehmet Beşen-2, TBMM’de kabul edilen Anayasa Reformunun ülkenin geleceğinde büyük rol oynayacağını söyleyerek; “Anayasa Reformu gereklidir” yorumunda bulundu.

TBMM’de 330-367 aralığında kabul edilen ve büyük bir ihtimalle de referanduma götürülecek olan Anayasa değişikliklerini içeren kanun değişiklikleri ile ilgili olarak görüşleri sorulan Beşen-2; kabul edilen bu yeni yasal düzenlemelerin ülkenin geleceğinin şekillenmesinde ve demokrasinin yerleşmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Akdeniz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Mehmet Taş’ın sorularını cevaplandıran Beşen-2; “Ak Parti bu aziz milletin yoksulluklara yasaklara ve yolsuzluklara karşı dualarının tecellisi bir partidir. Milletimiz bu parti iktidarında refahını artıracağı gibi tam demokratik, herkesin kendine güvendiği, sosyal barışında oluşmasına katkı yapacaktır.” diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ak Parti’de siyaset yapan, gönlü bu partide olan insanlar, parti yönetimlerinde görev alsınlar ya da almasınlar üzerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu almaktan hiç çekinmezler. Bu bayrak yarışında dün biz parti yönetimindeydik bu gün başka arkadaşlarımız bayrağı en üstlerde tutmak için çaba sarf ediyorlar. Şu anda Teşkilat bayrağını elinde tutan İl Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un üzerinde ağır bir sorumluluk vardır. Bizler yönetimde olmasak bile, çağrılan her yere gidiyor ve partimizin başarısı için çaba sarf ediyoruz. Bize düşen sorumluluklar vardır. Eğer ülkemizin kalkınması için mücadele etme, katkı koyma sorumluluğunu içinizde hissediyorsanız bunun yolu siyaset yapmaktan geçiyor. Siyasetin kalitesini artırmak, siyasetçilere olan güven duygusunu pekiştirmek için siyaset yapanların fedakârlık yapmaları gerekiyor.”

“REFERANDUM İÇİN ÇALIŞALIM”

Yeni anayasa reformu ile ilgili de görüşlerini aldığımız Beşen-2, referandum için şimdiden kolların sıvanması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi.

“Bireyi öne çıkaran yeni bir anayasanın TBMM tarafından yapılabilmesi için bir süre önce kabul edilen yasal düzenlemelerin referandumda milletimizden evet oyu olması çok önemlidir. Eğer milletimize bunu iyi anlatabilme imkânı bulursak en az % 80 evet oyu çıkacaktır. Bundan sonra ise TBMM yeni daha demokratik, bireyi öne çıkartan, bireysel hak ve özgüreri gözeten, daha çağdaş, daha uygar, çağın gereklerine cevap verebilecek sivil bir anayasa hazırlanacaktır. Referandumda evet oyu çıkmaz ise TBMM hiçbir zaman yeni ve sivil bir anayasa yapacak iradeyi gösteremeyecektir. Bunun için referandum çok önemlidir ve herkes bunun için bir çaba göstermek durumundadır.”

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Ak Parti’de parçalı-bulutlu bir görüntü olduğu yönünde bir soruya ise; “Kahramanmaraş’ta her 100 vatandaştan 70’inin oyunu alarak iktidar olan bir partinin taşra teşkilatlarında farklı düşünceden insanların olması doğaldır” diyen Mehmet Beşen-2 şu hatırlatmayı yaptı:

“Ak Parti’de parti içi muhalefet yoktur. İşbaşında olan yöneticiler, daha önce partinin çeşitli kademelerinde görev alanları özellikle yanlarına almalıdırlar. Bütün etkinliklere davet etmelidirler. Hatta zaman zaman eski yöneticiler ile toplantı yapmalılar ve onlarında düşüncelerini almalıdırlar. Bu konuda parti yönetiminin bir şeyler yapmaya çalıştığını biliyorum. Önemli olan seçim zamanlarında yan yana partinin başarısı için birlikte çalışmaktır. Bu açıdan ise Ak Parti'de siyaset yapanlar belli bir yerden sonra milletin ve partinin başarısına odaklarınlar. Onun için hepimize sorumluluklar düşüyor. Parti yönetimden ayrılan insanlar, her fırsatta partiye gitmeli ve yöneticilere görüşlerini açıklamalıdır. Ben şahsen üzerime düşeni fazlasıyla yapıyorum.” (Kaynak: Maraş Gündem - www.kanal46.com)