İşadamı Mehmet Sabancı Ak Parti’den Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığı için il binasında düzenlediği basın toplantısı ile resmi başvurusunu yaptı.


AK Parti Kahramanmaraş il binasında düzenlediği basın toplantısında sözlerine şu şekilde başlayan milletvekili aday adayı işadamı Mehmet Sabancı  "Cumhurbaşkanımızın vizyonu, başbakanımızın yeni Türkiye hedefleri çerçevesinde 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak amacı ile şuan teşkilata gelmiş bulunmaktayız. Birçok yeniliği ve değişikliği getiren AK Parti bu değişimi 2015'deki genel seçimlerden sonrada devam ettireceğini tüm kalbimle inanıyorum. 2015 seçimleri Türkiye de üç önemli unsurun başlangıcını yapacağını ve bunun devamını sağlayacağını düşünüyorum. Bunlardan birincisi Türkiye'nin gerçek manada milleti tarafından ve onun vekilleri tarafından daha sonra referandum gerekirse milletin onayı ile olacak sivil bir anayasa.  Bu anlamda 2015 seçimleri Türkiye'nin en önemli virajlarından biri olacak diyerek konuşmasına devam eden sabancı başta Allahın izinli ile sizlerinde desteği ile 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerinde siz değerli kardeşlerimize hizmetkâr olma yolunda milletvekili aday adaylığımız için resmi başvurumuzu yapıyoruz” diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti.
Sabancı, “partimize değer katma noktasında çok önemli ve değerli bir süreç yaşayacağız. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimleri, tarihi ve kronolojik gerçekler de göz önüne alındığında demokrasi tarihimizin en önemli seçimleri olacak. Yeni Türkiye, Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gibi çok önemli gündemleri de içerisinde bulunduran bir seçim olacak. Ben de inandığım değerler, medeniyet tasavvurumuz ışığında bu sürece bir tuğla koyma düşüncesiyle yola çıktım. AK Parti’nin bu şuurla bu duruşla hareket eden, Ben ve dava arkadaşlarım bu bilinçle partimizin neferi olarak Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin hizmetkârı olmaya hazırız. Zaten mesleğimiz itibariyle halkın içinden, halkla iç içe olan birisiyim. Halka dokunan içerisinde bulunduran bir seçim olacak. Ben de inandığım değerler, medeniyet ışığında bu sürece Kahramanmaraşlıların hizmetkârı olma düşüncesiyle yola çıktım” dedi.


KAHRAMANMARAŞ’A BÜRO AÇAĞIM


AK Parti Kahramanmaraş milletvekili aday adayı işadamı Mehmet Sabancı, milletvekili olduğunda Kahramanmaraş’a bir büro açarak danışmanlarından bir tanesi hafta içersinde mesai saatleri içerisinde Kahramanmaraş halkının sorunlarını dinleyerek çözüm yollarını bulacağını ve kendisinde haftanın iki günü Kahramanmaraş’ta olacağını ifade ederek,  “çok kıymetli kardeşlerimizi Anakara’ya kadar yormayacağız. Çünkü yol uzun. Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin işlerini buradan takip edeceğiz. Buradan çözeceğiz çünkü çözülmeyecek hiç bir sorun yok. Meclisi Kahramanmaraşlıların ayağına getireceğiz,  rabbim yolumuzu açık etsin” dedi.


Sabancı, Ak Parti Seçim İşleri Başkanı Av. Fırat Görgel’den başvuru belgesini aldı.