Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Andırınlılarla buluştu.


MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Andırın ziyaretinde, Ülkü Ocakları İlçe Teşkilatı yeni binasının açılışı ve bir vatandaşın cenaze namazına katılımının ardından esnaf ziyaretlerinde bulundu.


Bilgi ve birikimlerinin yanı sıra mütevazılığı ile de halkın gönlünde kısa sürede yer edinen Akgemci, Andırınlıların da gönlünde taht kurdu.


ÜLKÜ OCAKLARI TÜRKİYE’NİN VAZGEÇİLMEZİDİR


Akgemci, Andırın Ülkü Ocakları yeni binasının açılışında yaptığı konuşmasında; Ülkü Ocaklarının önemine değinerek şunları söyledi: “Her şeyden önce belirtmek isterim ki; bende Ülkü Ocaklarında yetişmiş biriyim.  Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ımızda Ülkü Ocaklarının önemi tartışılamaz.  Ocaklarda; Milli ülküsü ve ideali olan, vatansever, aydın, İslami duygularla beslenmiş gençler yetişir. Ocak kültürü ile yetişmiş gençlerimiz, ailesine, vatanına hizmet etme aşkıyla yanar ve etrafına ışık yayarlar. Bu yüzden ülkemizin ve milletimizin bekası için ocakların önemi büyüktür.”


Büyükşehir yasası ve yüz ağartan yüz projesini de anlatan Akgemci, Andırınlılardan tam destek sözü aldı.


Daha sonra bir vatandaşın cenaze namazına katılan Akgemci, ailesine taziyelerde bulundu, sabırlar diledi.


ÖĞRENCİLER SÖZ VERDİ


Akgemci, ilçe gezisinde bir grup öğrencinin beğendiği kitapları alarak kendi imzasıyla hediye etti. Öğrencilerle sohbet eden Akgemci, gelecekle ilgili beklentilerini dinlediği öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. İmzalı kitap alan öğrenciler, çok anlamlı bir hediye aldıklarını ve başarılı birer öğrenci olup, en üst makamlara ulaşacaklarının sözünü verdiler.


ESNAFA BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ


Esnafın dertlerini dinleyen Akgemci; İlçeye ekonomik canlılığın gelmesi için, yerel yönetimlere yetkinin işin ehline verilmesi gerektiğinin şart olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: “Biz sizlere hizmet için yola çıktık. Gerçek anlamda büyükşehir olabilmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. İşte karşınızda Büyükşehir Yasasını bilen, bütçeyi en iyi yönetecek işin uzmanı var.


Bakın bu gün 89 yılık ilçemiz, hizmetten nasibini alamamış, gerek sosyal gerek teknik anlamda hizmette çağın çok çok gerisinde kalmış. Hal böyle olunca burada yetişenler burada kalmayı tercih etmemiş. Çünkü doğduğu yerde doyma imkânı bulamamış.


Kaleleriyle ünlü tarih kokan ilçemizi turizme açamamışlar.


Andırın doktoru olarak bilinen şifalı tirşik otunu yeterince tanıtamamışlar.


Mis gibi havasıyla eşi bulunmaz doğa güzelliklerini modernize vatandaşın edip hizmetine sunmamışlar.


İnşallah bu değerlerimizi hak ettiği yere getireceğiz.


Belediyecilik, her vatandaşın doğumundan ölümüne kadar, yaşantısında neye ihtiyacı varsa her türlü hizmeti en üst seviyede sunmaktır.


Ve şunu da eklemeden geçemeyeceğim bu güne kadar memleketimize hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz.


Gençlerimize sosyal alanlar oluşturup, sporundan tutun kültürel faaliyetlere kadar her türlü alt yapıyı oluşturup, geleceğe hazırlamamız gerek. Onlar bizim geleceğimiz, biz onlara bu imkânları sunmazsak iyi bir gelecek beklememiz de yanlış olur.


Gelelim büyükşehir bütçesine. Bu bütçe tüm Kahramanmaraşlıların ödediği gelir vergisinin % 6’sı ile oluşuyor. Dolayısı ile belediyelerin iktidar partisinden olması daha çok hizmet getirir diye düşünmeyin. Bütçemiz belli. Belediye muhalefet partisinden olursa parası kesilir diye düşünmeyin. Yönetimi hizmet adamlarına teslim edin.


Bol kazançlı günler için öncelikle ilçemizi yaşanabilir, örnek alınacak modern bir ilçe haline getirmemiz lazım. Biz bunun sözünü veriyoruz. Sizlerden de destek bekliyoruz.


İşte partimizin ilçe belediye başkan adayı Sayın Ali Çatalbaş. Sizlere hizmet için yola çıktı. Bende sahip olduğum, önemli bir makamı bırakıp, sizlere hizmet için geldim” dedi.


Andırın Kaymakamı Alper Çiftçi makamında ziyaret eden Akgemci, imzaladığı “Stratejik Yönetim” adlı kitabını hediye etti. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Kaymakam Çiftçi, teşekkür etti ve başarılar diledi.


Akgemci’ye, Andırın ziyaretinde Kahramanmaraş İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra, İl Ocak Başkanı Mesut Kaplan, Andırın İlçe Başkanı Ali Özdemir ve Andırın Belediye Başkan Adayı Ali Çatalbaş eşlik etti.