Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, yerel seçimler yaklaştıkça AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir gerginlik içinde hırçınlaştığını, başarı için her şeyi mubah gören bir tutum sergilediğini öne sürdü.

Yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarını rüşvet dağıtarak oy avcılığı yapmakla suçlayan Tunca Toskay, bütün devlet imkanlarının da seçim kampanyasında fütursuzca kullanıldığını savundu. Toskay, "Aynı 22 Temmuz 2007 seçimlerinde olduğu gibi son altmış yıllık demokrasi hayatımızda görülmemiş bir partizanlık sergilenmektedir." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i kastederek, "Bir bakan, iktidar adayları belediyeleri kazanamazsa devletin bu belediyelere zorluk çıkaracağını açık açık söyleyebilmekte" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı, Başbakan Erdoğan'ın da medyayı tehdit etmekte sakınca görmediğini ifade etti. Tunca Toskay, "Başta Başbakan ve Bakanlar; toplumu, vatandaşları seçimle ilgili olarak tehdit etmektedirler." dedi.

"Büyük milletimizin Türkiye'yi bu zihniyetten mutlaka kurtaracağına inanıyoruz" diyen Tunca Toskay, MHP'nin bu seçimde milletin taleplerine en iyi cevabı verecek parti olarak gerçek siyasi alternatif olduğunu ifade etti.

(CİHAN)