MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar proğramında konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı, referanduma neden “hayır” dedikleri ile ilgili açıklamalarda bulunurken, hükümete de çok ağır eleştirilerle yüklendi. Çakmaklı; “Dünya böyle sahtekârlar görmedi. Bu sahtekârlarla ancak Ülkücüler baş eder” ifadesini kullandı.

MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı, 21 Ağustos Cumartesi günü yaptıkları iftar programıyla Kahramanmaraş içinden ve dışından birçok MHP’liyi bir araya getirdi.

Proğrama MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı’nın yanında MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, MHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Özdemir, MHP Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil, MHP Osmaniye İl Başkanı Murat Kanlı, MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, MHP Kilis İl Başkanı Atilla Bekan ve birçok MHP’li vatandaş katıldı.

İftar sonrasında konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı, Türkiye ciddi badirelerden geçtiğini belirterek; “Biz son günlerde çok karanlık günler yaşıyoruz. Burada da bugün ‘referandumda hayır’ kampanyası için biraradayız” dedi.

ÇAKMAKLI: HÜKÜMET, DİNİ KULLANARAK SİYASET YAPIYOR

ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin, Türkiye’nin güneydoğusundan ve doğusundan bazı kısımlarla Irak, İran ve Suriye’nin bazı kısımlarının birleştirilerek yeni bir devlet kurulmasını öngördüğüne dikkat çeken Çakmaklı şunları söyledi:

“Bu işin artık proje safhası sona erdi, uygulama safhası sürüyor. Bunun da bugün en büyük işbirlikçisi, bugün bu ülkeyi yöneten, müslüman geçinen, dinle yatıp dinle kalkan bir iktidardır. Ne yazıktır ki bu hükümet, yüce dinimiz İslam’ı kullanarak siyaset yapmaktadır.”

“Bugün Türkiye 3-5 tane çapulcuya ve bölücü terör örgütüne teslim edilmiştir. Sözde ateşkes yapıyorlar. Ateşkes kimler arasında olur?” diye konuşan Çakmaklı, ateşkesin savaşan devletler arasında olacağını ifade ederek; “Hiçbir terör örgütü ile bir devlet ateşkes yapmış mıdır? Bu duyulmuş birşey değil. Sanki karşımızda bir devletin askerleri var da karşılıklı ateşkes yapıyorlar” dedi.

MHP olarak referanduma neden karşı çıktıklarını da belirten Çakmaklı, “Biz böyle sahtekârca, uydurma, kamufle edilmiş, birkaç tane cicili bicili maddelerde bu değişikliğin esas gayesi gizlenmiş olduğu için bu referanduma karşı çıkıyoruz. Bu referandumdan kesinlikle “hayır” çıkaracağız. Buna herkes inansın. Türkiye’yi şehir şehir geziyoruz bunun için. İnsan inandığını başarır ve inandığı kadar sonuç alır. Biz de bu işe inandık ve başaracağız. Devlet dairelerini kendilerine göre şekillendirdiler, polisimize ve askerimize de el uzattılar, şimdi de yargıyı kontrol altına geçirmeye çalışıyorlar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk seçimlerde hüsrana uğrayacağını, bu yüzden de Erdoğan’ın gitme hesapları yaptığını dile getiren Çakmaklı, “Giderken hesap verecek! Bu hesabı soracağımızı bildiği için bu tür hesaplara giriyor ve yargıyı ele geçirmeye çalışıyor. Biz de bu duruma karşı çıkıyoruz” dedi.

ÇAKMAKLI: “BU BİR ŞEREFSİZLİKTİR!”
HÜKÜMET BUKALEMUN GİBİ...


Hükümetin Ülkücülere cani dediğini, sonra da ülkücü şehit olunca arkasından ağladığını ve o ülkücünün katilini Kars’tan milletvekili yaptına dikkat çeken Çakmaklı; “Bu şerefsizliğe bakın, bu riyakârlığa bakın! Dünya böyle sahtekârlar görmedi. Bu sahtekârlarla ancak ülkücüler baş eder. Çünkü bunlar her kalıba girerler, bukalemun gibi her şekile girerler” dedi.

BASTIRMACI: ÜLKÜCÜ KATİLLERİNİ MİLLETVEKİLİ YAPANLARA 12 EYLÜL’DE YUMRUĞU YİNE ÜLKÜCÜLER VURMALIDIR!

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ise, “Ülkücü katillerini milletvekili yapanlara 12 Eylül’de yumruğu yine ülkücüler vurmalıdır!” dedi. Bastırmacı, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Bu anayasa değişikliği, açılım safsatası ile başlayan, Habur rezaleti ile zirveye çıkan yıkım projesinin halkalarından birisidir. Bu halkayı da tamamlayıp, hukuk sistemini tamamen ele geçirip hain emellerine bir adım daha yaklaşmak istemektedirler. Ulu önder Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde işaret ettiği gibi kaleler zaptediliyor. Sicili bozuk, sabıkaları kabarmış, lekelenmiş zihniyetlerin hazırladığı Ak Parti Anayasası, baskı ve dayatmalara korku imparatorluğu anayasası haline getiriliyor.

MHP bugün tüm teşkilatları ve bireyleri ile ‘HAYIR’ kampanyası başlatıp dağ-taş, köy-kasaba, sokak-mahalle, demeden koşturuyorsa, emperyalistlerin ve işbirlikçi AKP’nin oyunlarını bozmak içindir”.

Devlet Bahçeli’nin “Ülkücünün eskisi yenisi olmaz, insan ya ülkücüdür, ya değildir!” dediğini anımsatan Bastırmacı, “Milliyetçi Hareket’in mensupları hükümetin bu oyununa da gelmeyecektir. Ülkücü katillerini milletvekili yapanlara 12 Eylül’de yumruğu yine ülkücüler vurmalıdır!’ dedi.

TOSUN: BAŞÖRTÜSÜ İSTEĞİMİZİ GÖRMEZDEN GELDİLER

MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun’un yaptığı konuşmada ise Tosun, bu anayasa değişikliğinde MHP’nin başörtüsü yasağının kaldırılması konusundaki isteğinin göz ardı edildiğini ifade ederek, “MHP’nin önerileri hiç dikkate alınılmayarak baskıcı bir tutumla, ben yaptım mantığıyla bir anayasa paketi hazırlanmıştır. MHP bu değişikliğe millet menfaatine olmadığı için ‘hayır’ demektedir. Askerimizin başına geçirilen çuval için ‘hayır’, Habur törenleri için ‘hayır’, Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığı için ‘hayır’ demektedir” dedi.

“Ülkücüler can verirken, idam edilirken, yıllarca hapis yatarken, istikballeri kararırken bile dik durmuşlardır, eğilmemişlerdir, ‘Vatan sağolsun’ demişlerdir” diye konuşan Tosun, darbelerden hiçbir zarar görmedikleri halde o dönemlerde sıcak odalarında uyurlarken askeri darbelerden hesap soracaklarını söyleyenlere bir sözlerinin olduğunu belirterek, “12 Eylül’den hesap sorması gerekenler ülkücülerdir! Biz darbecilere hakkımızı helal etmiyoruz. Çektikleri en büyük eziyet olan iki kıta şiir okuyup 4 ay hapis yatmak Ülkücüler için tatil sayılır.” dedi. (Haber-Foto: Akif Kaplan / www.kanal46.com)