12 Eylül Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği paketi halk oylamasında ‘Hayır’ oyu kullanacak olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kahramanmaraş teşkilatı da referandum çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Muhalefet çalışmaları kapsamında geçen günlerde kente gelen Kahramanmaraş milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, 19. dönem milletvekili Ali Işıklar, MYK üyeleri Saime Palancıoğlu, Yavuz Üstüner ve İzzet Sarıbaş ile 19. dönem Kilis milletvekili Mehmet Nacar iki gün süren etkinliklere katıldılar.

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun ve Genel Merkez'den gelen Genel Sekreter Muzaffer Çakmaklı’nın da eşlik edeceği heyet; Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi Sitesi Kooperatif’ini ziyaret ederek Necip Fazıl Kültür Sitesi’ndeki Konferans programına katıldılar. Esnaf Odası ile Ticaret Borsası ziyaretinde de bulunan heyete, ilk gün akşamında ayrıca Televizyon Programına da konuk oldular.

6 Ağustos Cuma günü ise Göksun ilçesine hareket eden MHP heyeti, Göksun ve Kılızcık’taki programının ardından Cuma namazını da burada kılarak Afşin ve Elbistan ilçelerinde de incelemelerde bulundu.

IŞIKLAR; “27 EYLÜL İHTİLALININ GETİRDİĞİ ANAYASA 12 EYLÜL’DE YAPILACAK OLAN REFERANDUM İLE TAYYİP ANAYASASI OLACAK!”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 19. Dönem Milletvekili Ali Işıklar, 12 Eylül’de gerçekleştirilecek olan referandumun ‘Tayyip Yasası’ olduğunu iddia ederek; “Şu anda yapılan referandum çalışmaları tükenmekte olan hükümetin son çırpınışlarıdır” ifadesini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 12 Eylül'de yapılacak olan referandum için çalışmalarını Türkiye genelinde hız kesmeden sürdürürken MHP'li Milletvekilleri ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinden oluşan bir heyet Kahramanmaraş’a geldi.

Kahramanmaraş Teknik Makine ve Sanatkârları Odası Başkanı Mustafa Kır’ı ziyaret ederek esnaflarla bir araya gelen MHP heyeti burada sanayi esnaflarının sorunlarını dinlerken 12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesi Anayasa hakkında esnafı bilgilendirdi.

Anayasa değişikliği hakkında esnafa bilgi veren MHP heyeti, 12 Eylül'de hükümetin bir kez daha uyarılmasını istedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Nacar, MYK üyesi Ali Işıklar, Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ve teşkilat üyelerinin katıldığı ziyarete konuşan Milliyetçi Hareket Partisi MHP 19. Dönem Milletvekili Ali Işıklar, hükümeti sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:

“Gittiğimiz yerlerde çok büyük değişimler var. Meselenin sadece Anayasa değişikliğinin hangi ve ne maksatla yapılmak istenildiğini anlayan AK Parti iktidarının başta olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Gideceğini gören bu hükümet yanına 5- 10 tane çokta önemli olmayan bir şey ifade etmeyen ama günü kurtarmaya çalışan 12 Eylül yasası diyerek Tayyip Yasası çıkartmayı amaçladığı bir durum.”

“12 EYLÜL YASASI DİYEREK TAYYİP YASASI ÇIKARIYORLAR”

Ali Işıklar, hükümetin 12 Eylül’de yapacağı olan referandumun aslında “ Tayyip Anayasası” olduğunu öne sürdü. Demokratik olan ülkelerde bir Cumhurbaşkanı’na bir Başbakan’a suçlandığı zaman dokunulmazlığını bakmadan yargı önünde ifade verildiğini belirten Işıklar, “8 yıldan bu yana herkesi mahkemelere yollayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi üzerinde böyle bir işlemi yapmamaktadır.” dedi.

Türk ve İslam ülkelerinde önce kendi kendilerini yargıladıklarını ifade eden Işıklar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ele geçirdiği o müesseselerle kendini kurtarmaya çalışıyor. Yargıyı sayısal anlamda artırmaya çalışanlar, 65 yaşına kadar orada kalabileceği kişiler olması için türlü türlü işlemler yaptılar. 12 Eylülde yapılacak olana Anayasa değişikliğinde Anayasa mahkemelerinde yedek üyelikleri bulunanlar asil üye olacak ve hükümetin eli güçlenecek. Yargılanmasında mutlaka ceza alacağını düşünen Recep Tayyip Erdoğan’ın şu anda bütün derdi yargıyı ele geçirmek.”

“HABUR VE SİLİVRİ DÖNÜM NOKTALARI OLDU”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tek derdinin yargıyı ele geçirmek olduğunu öne süren Ali Işıklar; “Habur ve Silivri’de olaylarda gördüklerini düşünüyorum. Düşünebiliyor musunuz bir mahkeme canilerin ayağını götürülüp çadırlar kurarak ifade alındı. O verilen ifadelerde gördük ki; ‘pişman olmadıklarını’ böyle dediği halde onları serbest bırakan mahkemeler oluştu. Bu itibarla meseleye baktığımızda, şu anda ki olay 27 Eylül ihtilalinin getirdiği bu anayasa şimdi Tayyip Anayasası oldu.” şeklinde konuştu.

MKYK ÜYESİ ALİ IŞIKLAR'IN BAŞKANLIK ETTİĞİ HEYET ELBİSTAN’DA ESNAFLARLA GÖRÜŞTÜ

MHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Ali Işıklar'ın başkanlık ettiği heyet, Elbistan'da esnaflarla görüşerek, onlara referandumda neden ''hayır'' oyu kullanacaklarını anlattı.

Ali Işıklar, yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının her nedense Türkiye'de kaos (kargaşa, karışıklık) çıkarmanın öncülüğünü yapan bir iktidar olduğunu öne sürdü.

AK Parti iktidarının bütün kurumlarla kavgalı olduğunu, milleti de bu kavganın içine katmak istediğini belirten Ali Işıklar, şöyle konuştu:

''AKP Anayasayı değiştirerek kendi için Anayasa Mahkemesi, kendi için Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu oluşturmaya çalışıyor. Kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de Anayasa değişikliği yapar görünme gayreti içindeler. Ama biz bu çabaları boşa çıkaracağız. Milletimiz bu oyuna gelmeyecek.''

Ali Işıklar, referandumda niçin ''hayır'' oyu kullanılması gerektiğini anlatmak için komisyonlar oluşturduklarını, komisyonların tüm illeri karış karış gezdiğini ifade etti.

Heyette yer alan Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ve diğer teşkilat yöneticileri, Ali Işıklar'ın açıklamasının ardından esnaf gezisi yaptı. (www.kanal46.com)