Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeni ile yaptığı açıklamada; “Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olan 3 Mayıs 1944'ün 66'ncı yıldönümünü kutluyoruz. Bu tarih, milli şuurun yeniden uyanışı için bir milattır. Türklüğün ayağa kalkması, milliyetçiliğin bu ülkenin çimentosu olduğunun ispatlanması, Türkiye sevdasının, milli duruşun Türk siyasetine yerleşmesi bu tarihle başlar. Türklüğün ve milliyetçiliğin bu büyük bayramı bütün Türk dünyasına kutlu olsun” dedi.

Başkan Bastırmacı yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:

“3 Mayıs 1944'de bir avuç Türk aydını aynı bugün de Türküm diyenlerin olduğu gibi, dönemin iktidarı tarafından nizam düşmanlığı ve ırkçılık gibi suçlamaları ile zulme uğramış, Türk tarihine Türkçülük-Turancılık mahkemeleri olarak geçen kara sayfalar yazılmıştır. Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş ve beraberindeki Türk milliyetçilerinin yargılanmaları, Türk milleti tarafından büyük tepki görmüş ve Türk gençliği Türklüğe, Türkçülüğe ve milliyetçiliğe yönelik karalama ve iftiralara karşı tek yürek olmuştur. Halbuki Başbuğ Alparslan Türkeş ve arkadaşlarının Türkçülük ve Turancılık davasından yargılanmasına neden olan , tezleri 50 yıllık bir süre içerisinde gerçekleşmiş ve 1990 lı yıllarda Sovyetlerin yıkılması ve Türk Devletlerinin bağımsızlığına kavuşması ile “TARİH ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ HAKLI ÇIKARTTI” pankartları asılmıştır. Türk milliyetçileri iftiralara, baskılara ve suçlamalara rağmen Türklük şuurundan, Türkiye sevdasından ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmemişler ve vazgeçmeyeceklerdir.

Türk milliyetçileri, 3 Mayıs'tan sonraki zamanlarda da mağrur bir ruh halinde mağdur olmuş, ama asla mağlup olmamışlardır. Hiçbir zaman da olmayacaklardır. 3 Mayıs da ortaya konulan azim ve kararlılık, Türk milletine olan sarsılmaz inanç, dün olduğu gibi bugünde aynı heyecanla devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz karanlık dönemde bu ruh ve bu heyecan çok daha önem ve anlam kazanmıştır. Küresel güç koalisyonu ve bunların içerideki uzantısı olan AKP iktidarının, Türk milliyetçiliğini tahrip etme konusunda her türlü yola başvurdukları görülmektedir. AKP iktidarının ve yandaşlarının Türk kimliği ve doğal sonucu olan Türk milliyetçiliğine sistemli bir şekilde saldırması bu işbirliğinin gereğidir. Türk milletiyle sorunlu, geleceğiyle uyumsuz; sadece ikbal peşinde milli her türlü kaynağı talanla meşgul ve görevli AKP iktidarının önündeki en büyük ve yıkılmaz engel, Türk milletine özgü olan Türk milliyetçiliğidir.

Türk milliyetçiliği aynı zamanda, şanlı bir kurtuluş mücadelesi verip Cumhuriyet kuran ideolojinin adıdır. Daha sonra da Cumhuriyeti koruyup geliştirmek için ağır bedeller ödeyen bu sarsılmaz inancın hükümet olma zamanı çoktan gelmiştir. Türk milletinin birliği ve dirliği, Türk Devleti'nin bağımsız üniter yapısının devamlılığından yana tercihini tavizsiz bir şekilde belirleyen Türk milliyetçileri, hali hazırda yaşanılan yıkımın, gerilim ve kaos ortamının gelecek açısından ne büyük bir tehlike ve tehdit içerdiğinin bilincindedir. Çözüm ve değer üretmekten uzak olan gayri milli politikaların hamisi konumundaki AKP zihniyetinden kurtulmak artık bir mecburiyettir. Hergün bir yenisi yaşanan ihanetlere, sayısı gittikçe artan şehit cenazelerine, ortaya çıkan soygun ve vurgunlara, akıl almaz teslimiyetlere Türk milleti layık ve mahkûm değildir. Ülkeyi bu perişanlıktan kurtaracak tek ve son şans Türk milliyetçileri ve onların siyasi oluşumu olan MHP'dir. Her türlü engelleme ve zorluğa rağmen; Türk milletini şanlı mazisinden onurlu geleceğine her şeyi göze alarak taşıyacak olan bu iradedir.

Türk Milliyetçileri Teslimiyetçi ve milliyetçilik düşmanı politikalara karşı sarsılmaz bir imanla direnmiş. Şehit vermiş, baskı ve zulümlere uğramış, fakat Türk milliyetçiliği çizgisinden, "Lider Ülke Türkiye" idealinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir.

3 Mayıs Milliyetçiler günü bütün Türk milletine ve dünya Türklüğüne kutlu olsun. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere. Başbuğ Alpaslan Türkeş ve ebediyete intikal etmiş bütün 3 Mayıs 1944 mağdurlarına, bütün şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum.

Bu vesileyle Tüm Kahramanmaraş halkını 9 Mayıs Pazar günü Kapıçam piknik alanında düzenleyeceğimiz şölene davet ediyorum.” (www.kanal46.com)