29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimde bir hayli iddialı olan ve grafiğinin her geçen gün yükseldiği gözlenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Mustafa Daşçı, sosyal yardımları "Kahramankart" ile yapacaklarını söyledi.

Daşçı, projelerini tanıtmak amacıyla Yimpaş Otel'de dün düzenlediği basın toplantısında, göreve gelmeleri halinde asla partizanlık yapmayacağını söyledi.

Daşçı, "Başkanlığı kazanmam halinde, yıllardır şerefle taşıdığım rozetimi çıkartacağım, asla partizanlık yapmayacağım. İster belediye personeli olsun ister vatandaş olsun herkesi kucaklayacağım. Yeter ki bizimle birlikte Kahramanmaraş'ı daha ileriye taşıma yolunda bizimle birlikte hareket etsin" dedi.

Daşçı, belediye çalışmalarında şeffaflığı ön planda tutacaklarını ve isteyen herkesin belediye çalışmalarını takip edebileceğini kaydetti.

Belediye sosyal yardımlarını ise oluşturacakları "Kahramankart" üzerinden yapacaklarını kaydeden Daşçı; "Oluşturacağımız kent bilgi sistemi ile kentte ne kadar insan var bunları kayıt altına alacak ve sosyal durumunu belirleyeceğiz.
Bu insanlar, vereceğimiz kartlar ve bu kartlardaki limitleri kadarı ile diledikleri yerlerden alış-veriş yapabilecekler. Böylece, hem adil davranmış olup bu işlerle birkaç esnafı zengin etmemiş olacağız, hem de vatandaş onuruyla yardımını almış olacak" diye konuştu.

Önem verdikleri çalışmalardan birinin de tarihi dokunun ortaya çıkartılmasının olacağını vurgulayan Daşçı, "Özellikle kale civarında yapacağımız çalışmalarla tarihi dokuyu ortaya çıkartıp kentimize turist kazandıracağız.

Kaledibi ile Kıbrıs Meydanı arasında yapacağımız çalışma ile yolu daha aşağı çekeceğiz ve tarihi yerlerimiz daha da ön plana çıkacak. Diğer yandan çevre yollarını tamamlayıp trafik keşmekeşliğini ortadan kaldıracağız. Yine gelecekte kentimiz için büyük bir ihtiyaç haline gelecek hafif raylı sistemin alt yapısını ise şimdiden hazırlayıp gerekli alanları ayıracağız" ifadelerini kullandı.

MHP Belediye Başkan adayı Mustafa Daşçı ve toplantıya katılan meclis üyesi adayları, daha sonra birlikte fotoğraf çektirdi.

Aday tanıtım toplantısına; MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Nurettin Demircioğlu, MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan ve diğer parti yetkilileri de katıldı. (www.kanal46.com)