Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Teşkilatı, parti binasının dışına astığı pankartla 12 Eylül pazar günü yapılacak referanduma 'hayır' kampanyası başlattı. MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, "Düşüncelerimizi bu şekilde kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" ifadeseni kullandı.

MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı, 12 Eylül 2010 pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu için hazırlanan pankartı halk arasında Bahçelievler olarak bilinen Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki parti binasına astı.

VATANDAŞLARDAN HAYIR OYU VERMELERİNİ İSTEDİ

"Katile-sayın, şehide-kelle, Barzaniye-abi diyenlere Hayır" sloganı ile Kahramanmaraşlıları referandumda 'hayır' oyu kullanmaya çağıran MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, birkaç kelimeyle de olsa içlerinden geçeni yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.

İlerleyen günlerde de çalışmalarını yoğun şekilde sürdüreceklerini kaydeden Bastırmacı, "Hazırladığımız el ilanlarımızla vatandaşımıza, seçmenlerimize neden 'hayır' dediğimizi, neden bu ülkenin geleceği için yapılan anayasa değişikliğinin toplumsal süreçte tamamlamadığını, sadece baskı rejimi ile çıkan bir anayasa değişikliğini kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yapmış olduğumuz pankart hazırlanan yüzlerce slogandan bir tanesidir" dedi.

Bastırmacı, pankartın kaldırılmasının istenmesi karşısında tavırlarının ne olacağı sorusuna ise, şu cevabı verdi: "Biz MHP olarak kendi en doğal hakkımız olan böyle bir pankartı kendi binamıza astık. Vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Böyle bir pankartı asmamızın kime ne zararı olabilir. Sadece biz toplumumuzu bilinçlendirme, kamuoyunu bilinçlendirme adına astığımız bir pankart. Bu da bizim sloganımız. Biz bunu bu millet adına asıyoruz, kendi adımıza asmıyoruz ki. Neden 'hayır' dediğimizi ortaya koyuyoruz. Biz bir siyasi partiyiz ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Düşüncelerimizi siz basın mensupları ile nasıl paylaşıyorsak, halkımızla da böyle paylaşmak istiyoruz. Bundan doğal bir şey var mı?"

DEĞİŞİKLİĞE NEDEN 28 ŞUBAT'I KOYMUYORSUNUZ?

Bastırmacı, 12 Eylül darbesinde en çok acıyı ülkücülerin çektiğini, ancak yapılan Anayasa değişikliğinde böyle bir değişikliğin söz konusu olmadığını öne sürdü. Bastırmacı sözlerini şöyle sürdürdü:

"28 maddenin değişikliğine baktığınız zaman 12 Eylül darbesi ile ilgili veya TSK ile ilgili bir değişiklik var mı? Yok. Zaten sürece baktığınız zaman 30 yıl önce bir darbe yapılmış. En çok sıkıntıyı çeken bu ülkede darbeden MHP'nin mensupları ülkücüler olmuştur. Biz bunu biliyoruz. Bu zamana kadar yargılama yapılmamış, daha doğrusu darbeyi yapanların üç tanesi ölmüş, iki tanesi de 90 yaşına gelmiş. Böyle bir süreçte ve zaman aşımına uğramış bir konuyu bugün gündeme getirmek zaten yok. Biz de istemiyoruz zaten. Değişikliğe neden 28 Şubat'ı koymuyorsunuz. O gün hayatta olan insanları gerekirse yargılayalım ama kimse timsah gözyaşları dökmesin. Evet bizim tabanımız en çok çileyi çekmiştir. 12 Eylül döneminde en büyük acıyı milliyetçi hareket çekmiştir. Vatandaşı kandırmayalım, düşünceleriyle oynamayalım."

İŞTE BİZ BUNUN İÇİN HAYIR DİYORUZ

Bastırmacı, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini ihanetle suçladığını belirterek, "Şunu iyi değerlendirmek lazım. Sayın Başbakan bizi BDP ile PKK teröristleri ile bizi ihanetle suçluyor. Ama kendileri bugün baktığınız zaman Habur'dan girişlere bakın, o fotoğraflara bakın bunun için 'hayır' diyoruz. Süleymaniye'de bizim askerimizin başına çuval geçirilmiş biz bunun için 'hayır' diyoruz. Onun için bu pankartımızı asıyor ve toplum ve vatandaşlarımızla aynı duyguları paylaşmak için bunu kamuoyu ile paylaşıyoruz" diye konuştu.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI BELLİ OLDU GİBİ...

Öte yandan; 27 Mayıs 2010 tarihinde MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Ömer Özkan ve yönetiminin yerine kimlerin atanacağının ise büyük oranda belli olduğu öne sürüldü.

Buna göre; şu anda il yönetiminde muhasip olarak görev yapan ve aslen Elbistanlı olan emekli öğretmen Mesut Tosun'un Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirilebileceği belirtiliyor. Tosun'un İl Başkanı Mustafa Bastırmacı'ya yakın bir isim olması nedeni ile milletvekili Mehmet Akif Paksoy'un pek sıcak bakmadığı ancak Bastırmacı'nın ağırlığını koyarak bu ismin atanmasını istediği öne sürülüyor. Yeni İlçe yönetiminde ise Tosun'un belirleyeceği isimlerin yer alması bekleniyor. (www.kanal46.com)