Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Alemdar kasabasının Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Mesut Kılıç, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı. Kılıç, partisinden herhangi bir tepki geldiğinde istifa edeceğini belirtti.

29 Mart yerel seçimlerinde MHP'den belediye başkanlığına seçilen Mesut Kılıç, 12 Eylül de yapılacak referandumda 'Evet' oyu kullanacak. 'Gençlerimizin geleceği ve ülkenin demokrasileşmesi için Evet oyu kullanacağım' diyen Alemdar Belediye Başkanı Mesut Kılıç, şöyle konuştu:

"12 Eylül'de yapılacak referandumda, kasaba halkının desteği ile 'Evet' oyu kullanacağız. Çocuklarımızın geleceği için, ülkenin daha demokrasileşmesi için 'Evet' diyeceğiz. Bilindiği gibi geçmişte bazı sıkıntılar yaşandı. 12 Eylül'de adaletsizlik, demokrasisizlik yaşandı. Bundan dolayı 'Evet' diyeceğiz. Partimden şu ana kadar istifa etmedim. Eğer partim, ilbaşkanım, milletvekilim partimden istifa etmemi isterse istifa ederim. Halkımın desteğini alarak bu kararı verdim. Şu ana kadar herhangi bir siyasi partiye de geçmek için müracaat etmedim."

Referandumu ülkenin demokratikleşmesi için çok önemli gördüklerini; ancak partilerinin bu konuyla ilgili tutumunun doğru olmadığını ifade eden Alemdar Belediye Başkanı Mesut Kılıç, "Bu anayasa 12 Eylül darbecilerinin hazırladığı, sıkıyönetimin hazırladığı bir anayasadır. Bu giydirilen gömlek artık Türkiye'ye dar geliyor. Bundan dolayı ülkemizin demokratikleşmesi, çocuklarımızın geleceğinin daha aydın ve müreffeh olması için biz bu anayasa değişikliğine ben ve alemdar halkı olarak evet diyoruz. Bu anayasa değişikliklerinin de desteklenmesini tüm arkadaşlarımızdan, hem ülkücü tabandan hem de diğer insanlarımızdan istiyorum ve temenni ediyorum." dedi. (Kaynak: haberler)