Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, İsviçre'deki minare yasağı referandumundan çıkan yasaklama kararına tepki gösterdi.

İsviçre hükümetinin geçen hafta sonu yapmış olduğu ve İsviçre sınırları içerisindeki camilere minare yapılması ile ilgili olarak almış olduğu referandum kararı ve referandumdan çıkan yasaklama kararını yaptığı yazılı bir açıklama ile değerlendiren Ömer Özkan, şunları kaydetti:

“Bu sonuç Avrupa’nın insan hak ve özgürlükleri ve inanç hürriyeti alanındaki samimiyetsizliğini tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarmıştır. Kendi sınırları içerisindeki diğer dini topluluklara karşı böyle bir uygulama yapmayan Avrupa ülkesinin bu kararı sadece Müslüman cemaate karşı almış olması Avrupa’daki Müslüman karşıtlığının ulaşmış olduğu seviye bakımından önemlidir.

Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyin de ifade ettiği gibi;
Türkiye’ye her vesileyle insan hakları dersi vermeye yeltenen, 1915 olaylarını “soykırım” olarak gören, Ermeni yalanlarına sahip çıkarak şerefli tarihimizi karalamaya yeltenen İsviçre, din ve kültür farklılıklarını bir kırılma ve çatışma hattına dönüştüren bu yaklaşımıyla temsilcisi olduğunu iddia ettiği evrensel değerlerden nasibini almadığını acı bir şekilde sergilemiştir.

Her fırsatta kendilerini Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eş başkanı olarak ifade edenlerin bu uğurda iktidar oldukları ilk günden bu yana sergilemiş oldukları teslimiyetçi politikalarının da artık iş görmediği apaçık ortaya çıkmıştır.

7 yılı aşkın bir süredir tek başına iktidar olan ve mecliste yeterli sayısal çoğunluğu bulunan AKP iktidarının ve onun Kahramanmaraştaki Sayın Milletvekillerinin bir marifetmiş gibi Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini tahrip eden başta 301.madde gibi her olumsuz yasada öne atılmalarının da yanlışlığını ümit ediyoruz ki bugün daha iyi anlamış olsunlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başta bu konuyu referanduma götüren İsviçre hükümeti olmak üzere buna meydan veren ve destek sağlayan tüm kişi ve kuruluşları şiddetle kınıyoruz. Saygılarımızla…” (POLİTİKA SERVİSİ - www.kanal46.com)