Alparslan Türkeş’in MHP Gençlik Kolları başına getirdiği çalışma arkadaşı Prof. Dr. Turan Güven, ülkücülerin sivil anayasaya destek vermesi gerektiğini söyledi ve ekledi...

Güven, “Ülkücüler işkence görürken hazırlanan bir anayasada yapılacak değişikliğe, milliyetçi olan her insan destek verecektir” dedi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Güven, anayasa değişikliğine karşı çıkan MHP’nin siyasetine halkın yanıt vereceğini söyledi.

“Sivil bir insanın 1982 Anayasası’nı savunması mümkün değil” diye konuşan Güven, şöyle konuştu: “Ocak olarak ülkücülerin karşı durduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü 1980’de yapılan ihtilalden en çok ülkücüler zarar görmüştür. Haksız yere çok içeride kaldılar. Darbe döneminde idam edilenler oldu. İşkence görenlerden birisi Muhsin Yazıcıoğlu’dur. Birçok arkadaşımız haksız yere hapis yattı. Arkadaşları, ülküdaşları içeride yatarken hazırlanan bir Anayasa’yı ülkücü camia savunmaz. Bu büyük tenakuz olur.”

Yeni düzenlemelerin ülkücü tabanda büyük yankı bulduğunu söyleyen Güven, “Görüştüğümüz insanların büyük bir çoğunluğu bu değişiklikleri istiyor. Meclis’te milletvekillerinin de buna destek olmasını umut ederim” diye konuştu. “Darbe Anayasası dünyaya açılan bir Türkiye’nin önünü kapayacaktır” diyen Güven halkoylamasına gidilmesi durumunda milliyetçi ve ülkücü camianın büyük çoğunluğunun değişikliklere “Evet” diyeceğini kaydetti. (STAR)