Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, MHP Belediye Başkan adayı Mustafa Daşcı’nın, Kahramanmaraş’ın sorunları ile projelerin tartışılacağı açık oturum davetine AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı beklediklerini söyledi.

Mevcut Başkan Mustafa Poyraz’ın MHP adayı Daşcı’nın projeleri altında ezildiğini ve açık oturuma katılmaktan imtina ettiğini (kaçındığını) öne süren Başkan Ömer Özkan, Kanal 46’nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş Belediyesi son 7 yıldır Türkiye’nin en başarısız yönetimi tarafından yönetilmektedir. Sayın başkan (Mustafa Poyraz) her gittiği yerde (ben hasbiyim) demektedir oysa Kahramanmaraş Belediyesi’nin bir çok biriminden pis kokular yükselmektedir. Sayın başkan da aslında bunların farkında olduğu için gündemi değiştirmek ihtiyacı duymakta ve bütün stratejisini Başbakan’ın arkasına sığınmak üzerine kurmuştur.

Görüyoruz ki; sayın Poyraz, belediye başkan adayımız Mustafa Daşcı’nın projelerinin altında ezilmektedir. Son 7 yılda Kahramanmaraş’a bir şey veremeyen bir ekibin önümüzdeki 5 yılda da Kahramanmaraş’a bir şey vereceği düşünülemez. Hele hele yapılan listelere baktığımız da ahbap-çavuş ilişkilerinin hâlâ devam ettiği açıktır. Sayın Poyraz’ın bunları kamuoyu ile paylaşması gerekmektedir. Bunun için diyoruz ki: HODRİ MEYDAN…

Gel sorunları ve projeleri karşılıklı tartışalım. Bak biz senin gibi genel başkanımızın arkasına sığınmıyoruz, adayımıza yani bizi yöneteceğine inandığımız insanın arkasında duruyoruz. Genel başkanlar siyaset üretir, belediye başkan adayları hizmet üretir, proje üretir. Eğer sen bunlara talipsen buyur gel, yok değilsen siyaset üreteceksen o zaman milletvekilliğine aday ol. Kahramanmaraşlılar da herkesi ölçüp tartsın kendini yönetecek başkana karar versin.”

'REKLAM PARALARINI CEBİNDEN Mİ ÖDÜYOR YOKSA BELEDİYE'NİN ÜCRETSİZ KONTENJANINDAN MI YARARLANIYOR?'

MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, Poyraz’ın özellikle billboardlarda (ilan tahtaları) ve diğer iletişim araçlarında bol şekilde ilan ve reklâmlarının yapıldığına da dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Bizlerin ve kamuoyunun merak ettiği bir diğer konu ise, ‘hasbi’ yani dürüst ve düzgün olduğunu, boğazından tek delikli haram kuruşun geçmediğini her fırsatta dile getiren Başkan Mustafa Poyraz acaba billboardlarda yayımlanan ilan ve reklâmların şirket bedeli ile belediyeye yatırılması gereken ilan ve reklâm vergisini kendi cebinden mi ödüyor, yoksa sanıyorsam yılda bir ay belediye hizmetlerinin ücretsiz olarak billboardlarda duyurulması kontenjanından mı yararlanıyor? Bunlarla ilgili belgelerle birlikte kamuoyuna açıklama yapmasını da bekliyoruz.”

DAŞCI, POYRAZ’A ‘HODRİ MEYDAN’ DEMİŞTİ!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın açık oturum teklifine Başbakan Erdoğan yaklaşmazken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Mustafa Daşcı, AK Parti adayı Mustafa Poyraz’a Hodri Meydan çekerek açık oturuma davet etmişti.

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığını elinde bulunduran AK Parti’nin karşısındaki en güçlü aday olan Mustafa Daşcı; “Mustafa Poyraz’a Kahramanmaraş adına diyor ki; Hodri Meydan…Gelin Kahramanmaraş’ın sorunlarını ve projelerimizi 18 Mart 2009 Çarşamba günü (bugün akşam) saat 19.30’da TV’de halkın karşısında tartışalım…” çağrısında bulunmuştu. (www.kanal46.com)