MHP, Türkiye'de tarım ve hayvancılık konusunda ortaya çıkan sorunların belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.




MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ve arkadaşlarının TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde, tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'de ortaya çıkan sorunların, her geçen yıl arttığı vurgulandı.


Türkiye'nin coğrafi ve iklimsel konumu nedeniyle her türlü ürünü yetiştirmeye müsait olduğu, geniş mera ve ovalarıyla hayvancılık için de çok uygun bir durumda bulunduğu ifade edilen gerekçede, bu tabloya karşın hem tarım, hem de hayvancılık alanında üretimin son yıllarda düşüş gösterdiği anlatıldı.


Yüksek girdi artışları ve düşük ürün fiyatlarının ekili alan miktarını daralttığına işaret edilen gerekçede, bunun üretimi etkilediği belirtildi. Hayvancılık alanında da ithal et ve yem fiyatlarının artışına yönelik görüşlere yer verilen gerekçede, sorunların araştırılması, gerekli önlemlerin alınması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması istendi.