TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, GATA da yaralı askerleri ve ailelerini ziyaret etti.


TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Diyarbakır’ın Sur İlçesinde çatışmalarda yaralanan askerleri ve ailelerini GATA da ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Ziyaretler sırasında her biri bir kahramanlık hikâyesi olan yaralıların kahramanlıkları karşısında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.


Ziyaretler sırasında Diyarbakır’ın Sur İlçesinde yaralanan Kahramanmaraşlı Uzman çavuşlar Mesut Tekbalcı ve Fuat Başdoğan’ı da ziyaret eden Güvenç; “Burada yatan hemşerilerimizle ilk günden beri irtibatlıyız, telefonda görüştük doktorlarımız bu kahraman hemşerilerimizle yakinen ilgileniyorlar, bizde hastalarımızı ve ailelerini ziyaret edip görmek istedik. Ama iyi ki gelmişiz burada yatan hemşerilerimi ve diğer askerlerimizi, polislerimizi ziyaret edince, olayı yaşayan insanlardan her birinin ayrı ayrı kahramanlık hikâyelerini dinledik, kendilerine şifa dileklerinde bulunduk. Ancak burada gerçekten bir noktaya dikkat çekmek gerek. Orada bulunan masum Kürt halkının askerimize, polisimize bizi bu teröristlerden ve alçaklardan kurtarın diye nasıl sığındıklarının hikâyelerini dinledik. Ziyaretlerimizde önemli olan ve dikkat çekilmesi gereken bir diğer konu ise burada yatan belki de bundan sonraki hayatlarını sandalyeye mahkûm olarak yaşayacak kahraman gazilerin dik ve güçlü duruşudur. Yaralılarımızın bize aktardıkları şudur. Biz bu vatanı çok bedeller ödeyerek kazandık, üç beş çapulcuya ve alçaklığa da vatanımız için buradaki masum Kürt halkımızın selameti için müsaade etmeyiz. Kararlılıkla üzerine gidin bizde inşallah en kısa zamanda iyileşip tekrar orada olmak isteriz şeklindeki beyanatları karşısında duygulanmamak elde değil” dedi.


Terörle mücadele konusuna da değinen Güvenç; “Kolluk kuvvetlerimiz kahramanca mücadelelerine devam ederek önümüzdeki günlerde doğu illerimizde yaşayan hemşerilerimizin hayatı normale dönecek” dedi.