Türkiye’nin geleceğinin oylanacağı 7 Haziran seçimleri öncesi bütün kesimlerin meraklı gözlerle beklediği ittifak neticelendi.


Uzun süredir detayları üzerinde yapılan görüşmelerden sonra dün listelere son hali verildi.  Listelerin YSK’ya verilmesinin son günü olan dün Milletvekillerinin Aday listeleri mesai bitimine kısa bir süre kala Saadet Partisi’nin kurmayları tarafından YSK’nın yetkililerine teslim edildi. Her iki partinin kurmayları önümüzdeki günlerde ise seçim çalışmaları ve propaganda yöntemleri üzerin de mesai yaparak, seçim stratejisini belirleyecek.


 Kamalak İstanbul, Destici Ankara


Gerçekleşen ittifak sonrası dün YSK’ya verilen listelerde her iki partinin genel başkanları farklı illeri tercih etti.  Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçimlere İstanbul 1’inci Bölge 1’inci sıradan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise Ankara 1’inci Bölge 1’inci sıradan seçimlere girecek.


 Saadet 55, BBP 30 Seçim Bölgesinde İlk Sırada


Saadet ve BBP kurmaylarının üzerinde uzun süredir görüştüğü listelerin son haline göre partiler nispeten güçlü oldukları seçim bölgelerinden birinci sıradan seçimlere girecek. Buna göre Büyük Birlik Partisi, 85 seçim bölgesinin 30’unda ilk sıraları alırken, 55 seçim bölgesinde ise Saadet Partisi ilk sırada seçimlerde yer alacak.


Ortak açıklama


Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici YSK’da ortak açıklama yaptı. Ülkenin birliği ve milletin dirliği bakımından bu seçime büyük önem verdiklerini belirten Kamalak, “Güçlü bir kadro ile üçlü ittifak biçiminde Meclis’e girelim dedik. Ama takip buyurduğunuz gibi üçlü ittifak gerçekleşmedi. O zaman bu ülke hepimizin ülkesidir, hepimiz aynı gemide yolculuk ediyoruz, beraber yürüyelim dedik. Kırmadılar, kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Seçime Saadet Partisi çatısı altında girileceğini aktaran Kamalak, “BBP camiasına, Yönetim Kurulu’na ve özellikle Mustafa Destici kardeşime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Adalet zemininde seçim işbirliği


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de seçimin siyasi partilere, ülkeye, Türk milletine, İslam coğrafyasına ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi. Seçimlerin öncelikle sağlıklı, huzurlu, adalet içerisinde yapılmasını arzu ettiklerini belirten Destici, yüzde 10’luk barajı eleştirdi. Destici, tarihin, ülkenin, coğrafyanın, mazlum insanların kendilerine yüklediği sorumluluktan kaçmamak adına adalet zemininde seçim işbirliği yapacaklarını daha önce ifade ettiklerini belirtti.


Neden millî ittifak!


İki kutuplu Meclis’e nefes aldırmak için, Meclis’te milletin hakkıyla temsil edilebilmesi için... Algıların değil hakikatlerin konuşulması için... Çözümsüzlüğe çözüm için... Çalışanın alınteri, emeklinin emeği için.. Biriken sorunlara çare için...  “Model ülke” değil, “lider ülke” olmak için… ve en önemlisi artık bırakın gözyaşını yanaklarından kan süzülen ümmet için... Yeni Bir Dünya için…