Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, dışardan gelen insanların, Türkiye’nin yakalamış olduğu gelişim sürecini gördüklerini ve bunu da övgülerle kendilerine anlattıklarını söyledi.

TBMM Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, çeşitli ziyaretler ve incelemeler için Afşin’e geldi.

Erçene kavşağında karşılanan Pakdil, daha sonra geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Küçük Sanayi Sitesini gezdi. Sanayi Sitesinde bulunan esnaflarla görüştü.

Sanayi sitesi hakkında bilgi veren 100. Yıl Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Sabit Akbaş, “Afşin sanayisine ek olarak 2006 yılı Mayıs ayında ihaleye çıkarılarak yapımına başlanan II. etap sanayi sitesinin inşaatını sizlerin sayesinde tamamladık Toplam 5 blok halinde yapılan sanayi sitemizde 76 dükkan mevcut. Ben bir kere daha sizler ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

PAKDİL, ÖĞRETMENİ’Nİ ACI GÜNÜNDE YALNIZ BIRAKMADI

Sanayi sitesi ziyaretinin ardından geçtiğimiz günlerde hayat arkadaşı Rahime Tor’u kaybeden TBMM Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’in öğretmeni olan Emekli Öğretmen Ahmet Duran Tor’a ve ailesine başsağlığı dilemek için Tor ailesini ziyaret etti.

Pakdil daha sonra, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden, Afşin Eski Belediye Başkanı Ergün Ertekin’in ailesine baş sağlığı dilemek için Erkekin’in baba evine gitti.

Buradan da 19 Mart 2010 tarihinde, umre ziyareti amacıyla bulunduğu Suudi Arabistan’ın Medine şehrinde kaldığı otelde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Abdullah Kösebalaban’ın ailesine baş sağlığı dilemek için, Ömer Kösebalaban’ı Yeşil Afşin Gazetesi’nde ziyaret etti.

En son olarak Afşin Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “niyetimiz hayır, akıbetimiz de hayır olacak. Böyle güzel bir gayretin içerisindeyiz dedi.

Pakdil, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ın makamında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Hep beraber bir gayretin, bir uğraşın, bir mücadelenin içerisindeyiz. Bütün mücadelemiz ülkemiz daha güzel olsun, huzur içerisinde yaşan bir ülke olsun uğraşındayız. Bu mücadele içerisinde her birimize değişik görevler düşüyor. Kimimiz milletvekili, kimimiz belediye başkanı, il genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi, hep beraber bu memlekete hizmet etmek için koşuyoruz. Böyle bir gayretin içerisindeyiz. Bizim söylediğimiz güzel bir sözümüz var “Niyet hayır akıbet hayır” Bizim hepimizin yapmış olduğu işlerin hayır olduğunu biliyoruz. Bu memlekette insanlar hizmet yarışı içerisinde. Bu güne kadar hizmet etmiş tüm insanlara teşekkür ve şükran borcumuz var. Tabiî ki insanların kusurları, eksiklikleri olabilir. Biz insanların yapmış olduğu güzel şeylere bakarak, yanlış yapmış olduğu şeylerden ders çıkartarak yolumuza devam ediyoruz. Sürekli olarak eksikliklere bağlı kalarak, takılarak bir yerlere varamayız. Halkımız bizlere belli bir görev verdi ve bu görevi bizlerin yapmasını istedi. Bizlerde bu görevi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Yine takdir vatandaşlarımıza aittir. Zaman zaman söylediğim ve tekrarladığım bir söz vardır. Biz adeta en sol taraftaki rakamın birden dokuza kadar olan rakamlardan birisi olması kaydıyla yan yana yazılmış rakamlara benziyoruz. Her hanenin düşmesi bir ondalığın kaybolması demektir. Biz gücümüzü birbirimizden alıyoruz. Aynı şekilde, hangi makamda hangi yerde olursak olalım bu görevi bu kutsal görevi bu şekilde yürütüyoruz. Bu kapsamda belediye başkanımız, il genel meclis üyelerimiz, ilçe teşkilatımız yürekten çalışıyorlar. Kendi illeri için, ilçeleri için ellerindeki tüm imkânları kullanıyorlar.”

“AK DERE İÇME SUYU PROJESİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Ak Dere İçe Suyu Projesinin son derece önemli olduğunun altını çizen Pakdil, şunları söyledi: “Su olmadığı zaman hiç bir şey olmaz. Suyun olmadığı bir medeniyet olamaz. Bizim medeniyetimiz aynı zamanda bir su medeniyetidir. İnşallah hep beraber başlattığımız, Ağ Dereden gelecek olan suyumuzu Afşin’imize kazandırırız. Başkanımız biraz öncede sosyal belediyecilikten bahsetti. Bu memleketin kimsesiz insanlarına, garibine, muhtacına bakmak, o insanların ihtiyaçlarını karşılamak, başlarını okşamak hepimizin insani görevidir. Bu görevi tüm arkadaşlarımız ellerinde geldiği kadar yerine getirmeye çalışıyorlar. Hizmet konusunda başarılı olacağız. Susuz köylerimize su götürmek, o insanların dertlerine deva olmak hepimizin görevidir. Bu dönem içerisinde arkadaşlarımızla birlikte köylerimizi gezdik. Mahallelerimizi gezdik. Buralarda yapılan hizmetleri gördükçe, gururlandık, sevindik ve çalışmalarımıza şevkle devam ettik. Bizler gecenin gündüzü örttüğü anlamda kusurlarımız eksikliklerimiz varsa, birbirimizin kusurlarını söyleyerek, giderek, bunların bir daha yapılmamasını temin ederek, bir birimize hayrı ve güzellikleri tavsiye etmemiz gerek. Çok güzeliz bir birimizden güç alıyoruz, bir birimize sahip çıkarak bu hizmetleri yapacağız. Dışardan gelen insanlar, Türkiye’nin yakalamış olduğu gelişim sürecini gördüklerini ve bunu da övgülerle bizlere anlatıyorlar.” (Kaynak: Memleket / www.kanal46.com)