TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Üç ayların manevi ikliminin barış sürecine katkı sağlayacağını söyledi.


Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Üç ayların manevi ikliminin barış sürecine katkıda bulunacağını belirtirken, “Vatandaşlarımızın üç aylarını kutluyorum” dedi.


Küslüklerin, dargınlıkların ortadan kaldırıldığı, düşmanlıkların son bulduğu, toplumsal kaynaşmanın sağlandığı önemli günlerin olduğunu ifade eden Nevzat Pakdil, “Bayramlar böyle günlerdir. Bizim inanç değerlerimiz içerisinde yer alan kutlu geceler böyle günlerdir. En az bayramlar ve kutlu geceler kadar önemli olan Üç Aylar da bizim kadim geleneğimizde önemli yer tutar.  Üç aylara giriyoruz. Üç aylar toplumlar üzerinde manevi bir iklim oluşturur. Bütün İslam âleminde üç aylar hasretle beklenir. İnsanlarımızın bu aylarda hayırda ve yardımseverlikte birbiri ile yarışırlar, güzel işler yapmak için fırsat ararlar. Hayırda yarış anlamına gelen bu çalışmalar yeni ifade ile pozitif atmosfer, yani manevi bir iklim ortaya koyar. Toplumuzda üç aylar olarak ifade edilen bu aylar, Kameri aylardan olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır ve Yüce Mevlam bir kez daha bizi üç aylarla buluşturdu” şeklinde konuştu. Pakdil açıklamasını şöyle sürdürdü:


“ Üç aylar ibadet ayı olmanın yanında maddi ve manevi eğitim aylarıdır. Bu aylarda milli kültür sistematik şekilde hem yaşanır, hem de gelecek nesillere aktarılır.  Bu yıl üç ayların bizim açımızdan ayrı bir önemi bulunmaktadır. 30 yıldır süren terörün son bulması ve kardeşlik hukukunun geliştirilmesi açısından üç aylar tarihi bir fırsattır. Barış sürecinin çok olumlu geliştiği bu günlerde, Üç ayların manevi iklimi ile birlikte dostluklar pekişecek, kardeşler kucaklaşacak, ülkemiz arzuladığı huzuru bulacaktır. Manevi rahmet ve bereketlerle dopdolu olan bu manevi iklimden ümit ediyorum ki, herkes nasibini alacaktır. Güçlü Türkiye’yi kurma yolunda önümüzdeki terör engeli de tamamen bitecektir. Manevi rahmet ve bereketlerle dopdolu olan bu manevi iklimden mutlak surette yararlanmalıyız. Bu kutlu zamanlar, ruh ve gönül dünyamıza çok zengin, çok bereketli, kapılar açar, bizlere büyük manevi fırsatlar sunar. Bu aylarda, evimize, şehrimize, memleketimize huzur, sofralara bereket gelir.”


“Milletimizin ve İslam âleminin üç aylarını tebrik ediyorum” ifadeleri kullanan Pakdil, “Böyle bir günde Arakan’da, Filistin’de, Suriye’de, Somali’de ve dünyanın birçok coğrafyasında mazlum ve masum Müslüman halkın da kurtuluşu yakalamasını ve huzur bulmasını diliyorum. Bunun sadece bir dilekte kalmamasını ve herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini istiyorum” dedi.