AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mısır’daki askeri darbe sonrası yaşanan katliamlarla ilgili Türk medyasının ve siyasi partilerin gösterdiği tutumu, demokratik olgunluk seviyesi bakımından "umut verici" olarak değerlendirdi.


AK Parti Genel Başkan Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mısır’daki katliamlarla ilgili Türk medyasının tutumunu değerlendirdi.


"UMUT VERİCİ"


Türk medyasının Mısır’daki katliamlara karşı takındığı tutuma değinen Kurtulmuş, "Batı ve İslam dünyasında çoğu siyasi çevrelerin ve medya kuruluşlarının Mısır’daki katliama seyirci kalmasına rağmen, Türkiye’de siyasi partilerin çoğunluğunun ve medyanın kahir ekseriyetinin darbecilerin katliamına karşı gösterdikleri tepki, Türkiye’nin ulaştığı demokratik olgunluk seviyesini göstermesi bakımından gerçekten umut vericidir’’ dedi.


"TÜRKİYE’DEKİ YÖNETİMİN TUTUMU ONUR VERİCİ"


Türkiye’deki yönetimin katliamlara karşı her zaman Mısır halkının yanında durmasına da değinen Kurtulmuş, "Türkiye’deki yönetimin yek vücut olarak bu katliama karşı her seviyede Mısır halkının yanında duruşu ise onur vericidir’’ diye konuştu.


"TÜM DÜNYAYI KATLİAMI LANETLEMEYE ÇAĞIRIYORUM"


Tüm dünyayı darbe yönetimine karşı lanetlemeye çağıran Kurtulmuş, "Tüm dünyada, insanlık onuru olan bütün çevreleri Mısır’daki darbe yönetiminin gerçekleştirdiği katliamı lanetlemeye çağırıyorum’’ dedi.


(İHA)