Kahramanmaraş’ta ülkücü camianın önde gelen isimlerinden ve 19. dönem milletvekili Ökkeş Şendiller; “12 Eylül mağdurlarıyız.. Sivil anayasaya ülkemiz mutlaka kavuşmalı ve bunun için de benim oyum evet olacaktır. Ancak hükümetin ise niçin evet oyu vermemiz gerektiğini anlatamadığını görüyoruz” dedi.

Kent merkezinde haftalık olarak düzenli bir şekilde yayımlanan Kahramanmaraş Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ökkeş Şendiller, gündemdeki konulara parmak basarak MHP lideri Devlet Bahçeli ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım’ı da sert bir dille eleştirdi.

Kahramanmaraş olaylarının bir numaralı sanığı olarak 1979 yılında cezaevine giren ve hakkında açılan tüm davalardan berat ederek idamla yargılandığı cezaevinde çıkan Ökkeş Şendiller, ülkücü davanın en çok çilesini çeken birisi ve 12 Eylül darbesinin mağduru olarak bakın neler anlattı:

SİVİL ANAYASA İÇİN EVET

“Daha önce de söyledim. Bu yasa yeterli değil ancak bir başlangıçtır. Ben daha önce de açıkladım hükümette de söyledim bu yasa yeterli değil ancak; 12 Eylül mağduru olarak söylüyorum: öyle de olsa böylede olsa bir sivil anayasa yapıldı buna vicdanı olan, aklı olan herkes evet demek zorunda. Ülkemizin geleceği için evet demek zorundayız. Bu bir hükümet güven oylaması değil, Anayasa oylamasıdır. Türkiye’de ilk defa sivil anayasa yapılıyor bunun için evet demek zorundayız..Bu sebeple bizim oyumuz evet olacak.”

Maraş olayları sanığı olması sebebi ile kendisine sürekli gazete, dergi, yazılı ve görsel medyada hakaret edenleri mahkemeye verdiğini söyleyen Ökkeş Şendiller sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize sürekli hakaret ederler, mahkemeye veririm, belgeleri sunarım davayı kazanırım, temize gider yüzde yüz haklı olduğum halde ismimizden dolayı bozulur geri gelir yani adamına göre karar çıkar biz yıllardır yaşıyoruz anlatıyoruz.. Bunu anlatmaya çalıştık; bugün ise Yüksek Yargının yapısını değiştirecek bu yasa önümüze geldi. Bu sebeple mutlaka evet dememiz gerekiyor; benim oyum evet olacaktır.

Yüksek yargıda Mezhepleşme var bunun son bulması gerekiyor. O da bu referandum ile olacaktır. Hükümet ise niçin evet oyu vermemiz gerektiğini anlatamıyor.”

NİYE EVET DİYORUZ, NİYE HAYIR DİYORUZ?

“Türkiye’de Anayasa değişikliği öyle bir noktaya getirildi ki kim niye evet diyor, kim niye hayır diyor bunu bilmiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, bir laf atıyor Başbakan cevabını veriyor; Devlet Bahçeli bir laf atıyor Başbakan ona cevap yetiştiriyor. Anlatılması gereken anayasa paketi kaynayıp gidiyor.”

“Kim niye evet diyecek, kim niye hayır diyecek onu bilmiyor. Anayasa arada kaynıyor” diyen 19. dönem Kahramanmaraş Milletvekili, BBP Genel Başkan eski Yardımcısı ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın dava arkadaşı Ökkeş Şendiller, aktif siyaseti bıraksa da Kahramanmaraş bürosunda gündemi tutmaya devam ediyor.

Ökkeş Şendiller; “Bu referandum bir güven oylaması değil, hükümet oylaması da değil, bu Türkiye de ilk sivil anayasa ya hayır veya evet deme oylamasıdır.. 12 Eylül mağdurları sağdan olsun soldan olsun 12 Eylül ile hesaplaşmak için evet diyecekler. Yüksek Yargıda hakkını arayamayanlar ise onlarda evet diyecekler. Türkiye de sivil anayasa isteyenler evet diyecek biz bunu söylüyoruz. Rengimizi açık ve net ortaya koyuyoruz. Bu konuda gereken çalışmayı da yapıyoruz, “ diyerek ülke gerçeklerini anlattı.

ESKİ LAFINA KIZIYORUM

MHP Lideri Devlet Bahçeli’in eski Ülkücüler lafına çok kızarak; “ülkücünün eskisi yenisi olmaz; MHP’li olan olur olmayan olur, ancak ülkücü ülkücüdür” diyen Ökkeş Şendiller şöyle devam etti: “Bugün MHP içinde olmayanları ülkücü kabul etmiyorlar, bunun için eski ülkücüler diyorlar. Ülkücüler hiçbir parti de değiller. Biz bir partinin yanında veya karşısında değiliz. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli son dönemde çok saldırgan bir şekilde “Ak Partinin kuyruğuna takılan eski ülkücüler” cümlesi kullanıyor ki bunu kendisine yakıştıramıyoruz.

MHP ile sözlü çatışmaya girmemek için bugüne kadar özen gösterdim. BBP ve bugün MHP’de olmayan ülkücülerle ilgili ne dedilerse sesiz kaldık. Ancak bundan sonra sessiz kalmayacağım ve her sözün cevabını da vereceğim..

Yalnız MHP Adana Milletvekili Recai Yıldırım’ın ağır ithamlarını bizler için kullandı ise kendisine iade ediyorum. O lafının cevabını vermeye terbiyem müsaade etmiyor. Biz dün de ülkücü idik, idam sehpası altında da ülkücü olduk, bugün de ülkücüyüz yarın da ülkücü olacağız. Devlet Bahçeli’ye oy vermeyen ülkücü değil mantığı doğru bir mantık değildir. Bugün kendisinden dolayı MHP’ de olmayan ülkücülere isim takma, benzetme yapma ve ağır ithamları MHP’ye zarar veriyor. İnsanları MHP den uzaklaştırıyor.”

ÜLKÜCÜLER KİMSENİN KUYRUĞUNA TAKILMAZ

Devlet Bahçeli’nin ülkücülere yönelik saldırgan tavrının davam etmesinin kendilerini üzdüğünü bugüne kadar bu konuda konuşmak istemediğini ama şimdi konuşmaya başladığını belirten Ökkeş Şendiller, şunları kaydetti:

“Eli kanlı katillerle hükümet ortağı olamayız diyen, Rahşan Ecevit ile el sıkışan onları hükümete taşıyan Devlet Bahçeli demek ki ikna odalarında ikna edilmiş olmalıdır. Bölücü başını Pazartesi asacağım diyerek oy alan Devlet Bahçeli, demek ki ikna odalarında ikna oldu ki, bölücü başını 5 yıldızlı otel adaya koydu. Ak Parti’nin 3. katında sağ tarafında ikna odası olduğunu bilen Devlet Bahçeli demek ki kendiside bu ikna odalarına çok uğramış olacak ki yerini biliyor ve tarif ediyor. Zira ben arkadaşlarım Ak Parti’nin 3. katındaki sağ taraftaki ikna odalarına gitmedik. Oraya çıkmadık haberimizde yok. Ancak Devlet Bahçeli biliyor!…12 Eylül mağduru ben ve arkadaşlarım Ak Parti’nin 3. katına çıkmadık ikna odalarına girmedik. Ak Parti’nin 3. katında sağ tarafında ikna odası olduğunu söyleyen Devlet Bahçelidir. Ülkücüler kimsenin kuyruğuna takılmaz, ülkesi vatanı için doğru olanı yapar gerektiğinde canını da seve seve vatanı için verir. Bugüne kadar da canımızı vere vere geldik.” (www.kanal46.com)