Kahramanmaraş eski milletvekili ve adı bu seçim öncesinde memleketinden bağımsız milletvekili adaylığı için gündemde bulunan ve bir ara AK Parti'den Ramiz Ongun gibi ülkücü isimlerle birlikte aday gösterileceği şeklinde ismi gündeme gelen Ökkeş Şendiller, neden aday olmadığını açıkladı.

Anayasa referandumu sonrasında AK Parti'den teklif geldiğini belirten ancak adaylık için kendilerinin bir talep ve başvuruları bulunmadığını ifade eden Şendiller; "12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimler için bölgemizde, ülkemizde ve Kahramanmaraş’ta gelişen şartlar ve BBP’nin müstakil olarak seçimlere katılma kararı almasıyla iki başlı bir görüntü vermemek için bağımsız adaylıktan vazgeçtik" dedi.

Ökkeş Şendiller, "Bağımsız adaylık ve kontenjan hikâyesi" başlıklı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş ve Türkiye kamuoyumuz yakından takip etti süreci…2010 yılı Şubat ayında Kahramanmaraş’ımızın sahipsizliğini, alternatif siyasetin çöküşünü ve mahalli teşkilatların beceriksizliğini dile getirerek bir çalışma başlattık. Daha çok mahalli yönetimin yanlışlarını, genel siyasetin şehrimize olumsuz yansımalarını ve şehrimizin mağduriyetini gündeme taşıyarak faaliyet gösterdik.

Trabzon Caddesi’nde açtığımız büromuz, halkımızın dert ve şikâyetlerini ortak oldu. Bu dönemde Kahramanmaraş’ın ana muhalefeti görev üstlenildi. Gündeme aldığımız birçok konu muhatap buldu ve çözüme kavuştu. Bu arada vatandaşlarımızın yoğun talep ve arzusu doğrultusunda bağımsız milletvekili adayı olabileceğimizi dile getirdik.

Ancak 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimler için bölgemizde, ülkemizde ve Kahramanmaraş’ta gelişen şartlar ve BBP’nin müstakil olarak seçimlere katılma kararı almasıyla iki başlı bir görüntü vermemek için bağımsız adaylıktan vazgeçtik.

Özellikle 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa referandumundan sonra AKP’den bir kısmı teklifler geldi. Bu konuda tavrımız açıktı.

Ancak son bir aydan beri AKP Genel Merkez kaynaklı İbrahim Tatlıses, Ramiz Ongun ve bizim isimlerimizin dâhil olduğu bir kısım isimlerin, “Başbakan tarafından kontenjan adayı gösterileceği” haberleri medyaya yansıtıldı.

Ancak bu konuda bizim herhangi bir talebimiz olmamıştır. Adaylık için bir müracaatımız söz konusu değildir. Takdir haberi yayanlara aittir. Özellikle şunun bilinmesini isteriz ki; Biz milletvekilliği yapmış, siyasette ve milletimize hizmette ciddi tecrübe sahibiyiz. Geçmişimiz ve mücadelemizde onur, haysiyet ve dik duruşumuzu her şartta, her şeyin önünde tutarak var olmuşuz.

Küçük ve kısa vadeli hesaplar bizim tarzımız değildir. Çocuk yaşlarda başladığımız vatan, millet ve onur mücadelemizde, Kahramanmaraş sevdamızda taşın altına elimizi değil kellemizi uzattığımızı dünya âlem bilir. Kısa vadeli ve basit hesaplar ancak küçük adamların işi olabilir.

Biz millet ve haklı mücadelenin uzun vadeli, uzun soluklu olduğunu biliriz. Bu andan sonra da irtibat büromuzdaki çalışmalarımız aynı azim ve gayretle devam edecektir.

Kahramanmaraş’ımızın derdi derdimiz, sevinci sevincimiz olacaktır. Kimse Kahramanmaraş’ımızı sahipsiz görme gafletine düşmesin.

Her şartta hemşerilerimizin ‘susturulamayan sesi’ olmaya devam edeceğiz. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar dilerim. Seçimler milletimiz için hayırlı olsun." (www.kanal46.com)