29 Mart yerel seçimleri öncesi, belediye başkan adayları yörelerine ait seçim büroları açılışını gerçekleştirirken, bu zincire eklenen son halka Kahramanmaraş merkeze bağlı Önsen oldu.

4 bin 200 nüfuslu bu şirin beldede, 15 Şubat Pazar günü yağmur altında gerçekleştirilen seçim bürosu açılışına katılan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, yerel seçimlerde, AK Partiden belediye başkan adayı olan bu beldenin öz evladı olan Alâeddin Devlet Ülger’e destek vermelerini istedi, bu seçimini kazanılması için herkese sorumluluk ve büyük görevler düştüğünü söyledi.

Seçim otobüsü üzerinde, yağan yağmura rağmen, meydanı dolduran topluluğa karşı konuşan belediye başkan adayı ve bu yörenin evladı olan Alâeddin Devlet Ülger ise, “Bu iş burada bitmiştir!” diyerek, kendisine destek vermeye gelen belde halkına teşekkür etti.

Seçim otobüsü üzerinde konuşma yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, başkanlık koltuğuna yakışan ismin arkadaşları, adayları Ülger olduğuna işaret ederek, “İnce eleyip sık dokuduk ve Alaeddin Devlet Ülgerde karar kıldık. İsabetli karar verdiğimize inanıyorum. İnşallah başkan olduğunda, hem belediyenin, hem de teşkilatın imkânlarını Önsen için seferber edeceğiz. Bu seçim sadece Ülger’in seçimi değil, belediye başkan adayınıza daha çok destek verme seçimidir. Başbakanın Davos’ta neler yaptığını, söylediğini gördünüz. Siz de desteğinizi Ülger kardeşimize verdiğinizde, onun Önsen’de neler yapabileceğini göreceksiniz. Sizden 29 Mart yerel seçimlerinde zafer bekliyorum” dedi.

ÖNSENLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Sağanak halinde yağan yağmura rağmen, kendisine destek vermek amacıyla balkonları, dam üzerlerini dolduran binlerce vatandaşı karşısında duygulanan Önsen Belediye Başkan Adayı Alâeddin Devlet Ülger ise, önce kendisi hakkında ki iddialara cevap verdi, kimsenin aleyhine konuşmadığını, bunu kendi karakterine yakıştıramadığını, kendisi için yabancı diyenlerin asıl bu beldeye yabancı olduklarını iddia ederek, sert eleştirilerde bulundu.

Ülger, şunları kaydetti: “Allah nasip eder de bu koltuğa oturursam, bu beldeyi sizlerle yöneteceğim. Ben buraya hizmet etmeye geldim, oturmaya, yan gelip yatmaya değil. Zaten başkan olmadan da neler yaptığımı biliyorsunuz. Yolunuzu yaptım, düğünlerinize gittim, hasta ve cenazelerinize iştirak ettim. Ben bu köyün evladıyım, sizden biriyim. Bizim niyetimiz halis. Yine de her şeye rağmen, Allah hayırlısını nasip etsin! Benim için beldeye yabancı diyorlarmış. Bu beldeye kimin yabancı olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz. Biz insan ayırımı yapmadık, herkesi sevdik, kucak açtık. Kibir içinde olmadık. Çünkü hayatım boyunca vefasız olmadım, ahde vefaya önem verdim. Mevki-makam gözümde yok. Allah rızası için, size hizmet etmek için aday oldum, yola çıktım.”

KOLTUK BENİM DEĞİL, SİZİN OLACAK

Başkan seçildiği taktirde, o koltuğa kendisinin değil, belde halkının oturacağını, istişare ederek bu beldeyi yöneteceğini belirten Ülger, hakkındaki iddialar için de, “Bugüne kadar adliyeye yolum düşmedi, hakim ve savcı karşısına çıkmadım, hiçbir mesele için de ifade vermedim. Ben size hizmet etmek için buradayım. Başkan seçildiğimde, ayağıma şalvarı geçirip, sizinle birlikte bu beldenin yolunu, su meselesini ve diğer işlerini birlikte halledeceğim. Sizlerle birlikte yapacağım bütün bunları. Önsen beldemizi güneyin incisi haline getireceğim ve artık Kurtlar köyü ile tarif edilmekten kurtaracağım” diyerek, seçildiğinde, sosyal, kültürel ve sportif alanda yapacaklarını anlattı, vaatlerde bulundu.

Konuşmaların bitiminde muhtar adayları tanıtıldı, meydanı doldurana binlerce vatandaş tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Necati Okay ise son olarak, bu Pazar günü Başbakan Erdoğan’ın Kahramanmaraşa geleceğini müjdeledi, kısacası Pazar günü, şirin Önsen beldesinde Alaeddin Devlet Ülger fırtınası esti.

Açılış törenine; Ülger'in yakın dostu ve Aksu TV Genel Müdürü Turgay Terzibaş ta katıldı. (Kaynak: Kimlik Gazetesi - www.kanal46.com)