Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Müge Anlı tarafından başlatılanvesosyalpaylaşım sitelerinin tartışması haline gelen açıklamalarla ilgili polemiğe girmeyeceğini belirtti.


Baydemir, "Ben bu polemiklere girmeyeceğim. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve Diyarbakır halkının bir evladı olarak Sayın Devlet Bahçeli'nin yapmış olduğu açıklamayı yeterli ve değerli buluyorum" dedi.


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Van'da meydana gelen depremin ardından yaraların sarılması için kurulan koordinasyon merkezinde toplanan malzemeler kamyon ve TIR'larla depremzedelere gönderiliyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde merkez ilçe belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve halkın katkıları ile toplanan malzemeler gönüllü üniversite öğrencileri tarafından paketleniyor.


Depremzedelere gönderilen yardımlarla ilgili bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, toplumun her ferdinin güzel bir dayanışma oluşturduğunu söyledi. Deprem günü Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Van'a gittiklerini belirten Baydemir, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği'ne (GABB) üye 55 belediyenin katkılarıyla çeşitli yardımlar yaptıklarını dile getirdi. Birliğe üye belediyelerde sağlanan 43 TIR, 258 kamyon, 23 kamyonet, 2 su tankeri, 16 iş makinesi, 4 pikap, 7 transit, 4 otobüs, 2 kurtarma aracı, 15 kişilik arama kurtarma ekibi, 26 hemşire,


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki 12 kişilik arama kurtarma ekibi, seyyar mutfak ve sağlık ekibiyle birlikte bir ambulansın bölgede hizmet verdiğini kaydetti. Sadece Diyarbakır'dan 49 kamyon, 19 TIR dolusu ihtiyaç malzemesi gönderildiğini belirten Baydemir, Diyarbakır'dan toplanan 50 kamyon malzemenin de en kısa sürede bölgeye gönderileceğini dile getirdi.


BDP'Lİ BAŞKAN'DAN MHP GENEL BAŞKANINA ÖVGÜ


Depremzedelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Baydemir'e gazeteciler, Müge Anlı ile başlayan ve bazı televizyon kanallarında ırkçılığı körükleyen açıklamalar hakkındaki fikirleri soruldu. Osman Baydemir, "Ben bu polemiklere girmeyeceğim. Sadece Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve Diyarbakır halkının da bir evladı olarak Sayın Devlet Bahçeli'nin yapmış olduğu açıklamayı yeterli ve değerli buluyorum" şeklinde konuştu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ayrımcılığı körükleyen açıklamaları sert bir dille eleştirip, "Böylesi bir günde ayrımcılığı körükleyerek, 'Ağlama sırası onlarda' gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak gördüğümüzü söylemeliyim" ifadesini kullanmıştı.


Osman Baydemir tarafından depremzedelere yapılan yardımların değerlendirildiği merkezde üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan paketler ise Van'a gönderilmek üzere kamyonlara taşındı.