Seçim çalışmaları kapsamında, Sanayi bölgesindeki esnafı gezen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, 31 Mart seçimleri için partisinin ve cumhur ittifakı belediye başkanları için oy istedi. Vatandaş ile ilgilenen kendileri iletilen sorunları çözmek için yoğun mesai harcayan Özdemir, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

BÜYÜK SAYGISIZLIK

Balıkesir’de  Geçen hafta Cuma günü yaptıkları miting esnasında Cuma selası okunmasıyla konuşmasını sonlandıran Ensar Aytekin, mikrofonu açık unuttu. Seladan rahatsız olan partili imama ağza alınmayacak laflar etti. Bir süre sonra mikrofonun açık olduğunu fark eden bir partili kapatmayı denese de başarılı olamadı. Bir diğer skandalın sahibi ise, Selman Hasan Arslan oldu.  CHP'li aday, yanına gelen bir iş adamıyla sohbet etmeye başladı. Skandal diyalogda ele alınanlar ise 'Kürdistan'dı. Sözde iş adamı, "Bizim oy Kürdistan'a" ifadesini kullandı. Selman Hasan Arslan ise, "Bize verecek demektir." dedi 

EZANA ISLIK

Öte yandan Taksim’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de bir araya gelen kadın grupları, yürüyüş düzenledi. Yoğun güvenlik önlemleri altında İstiklal Caddesi'nde yürüyen eylemciler arasında yer alan bir grup, bu sırada ezanın okunmasıyla ıslık çalmaya başlaması büyük tepki toplamıştı.

HDP’Yİ MEŞRU HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’de iki konu hakkında şunları dile getirdi: “Şimdi biz söylüyoruz kaç haftadır. Diyoruz ki; bu millet ittifakı adı altında HDP’yi ülkenin geneline yaymaya çalışıyorlar. Yani meclis üyeliklerini onlara vererek gizli bir ittifak, bu muvazaa var. Görünürde bir ittifak arkasında başka bir oyun var diyorduk. İnandırabiliyorduk veya inandıramıyorduk. CHP kendi eliyle HDP’ye oynadıklarını ifşa etiler. Burada iki şey var. Bu zaten malum olan durumun ilanı oldu. Kendi ağızlarıyla itiraf etmiş oldular. İkincisi ezanını okunmasına, salaya tahammülü olmayan insanların, bu memlekette siyaset yapıp, bu insanlardan oy istemesi mümkün değil. 

İNSANLARIN EVİNE GİRERKEN AYAKKABILARINIZI ÇIKARIN

Biz şunu söylüyoruz; Kemal Kılıçdaroğlu kendi ekiplerine talimat veriyordu; insanların evine girerken ayakkabılarınızı çıkarın diye. Şimdi bu memlekette ayakkabılarını çıkararak, bir insanın evine girileceğini ancak talimatla farkında olanlar, ezanın sesini bir yük olarak görenlerin, bu memlekette siyaset yapması ve bu insanlardan oy istemesi mümkün değil. İnsanlarımızın bunun farkında olması lazım. Resmen HDP’yi meşrulaştırma, HDP eliyle PKK’yı meşru hale getirmeye çalışıyorlar. Aslında Kemal Kılıçdaroğlu YPG ve PYD’nin bu ülkeye zararı olmadığını söyleyerekten, onları meşrulaştırma çalışmasının bir sonucuydu. Ama kendi elleriyle ifşa etmiş oldular. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

İnsanlarımız şunu söylüyorlar: AK Partinin 16 yılda onlara getirdiği yaşam standardını kaybetmek istemediklerini söylüyorlar.  Ağustos ayındaki kur atağından dolayı ticaretlerinin yavaşladığını bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söylüyorlar. Aslında çözüm olaraktan bize şunu söylediler. Seçimden sonra bunun düzeleceğini umuyoruz da diyorlar. Bende ona şunu söylüyorum. Seçimden sonra bu ülkede 5 yıl seçim olmayacak. Ekonomik ortam canlı olacak. İnsanlarda seçimi atlatıncaya kadar, parasını cebinde tutuyor. Harcamıyor. Bankalardan kredi kullanmıyor. Bunun doğal sonucu da esnafa yansıyor. Seçimden sonra daha iyi olacak” 

Haber: Mustafa Kılınç