Referandum çalışamları nedeni ile memleketi Kahramanmaraş’ta bulunan TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 3 kilometre uzunluğundaki tünelin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş-Göksun karayolunun 60 kilometreye ineceği müjdesini verdi.

Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş'ın kuzey ilçeleri ile bağlantısını sağlayan Göksun karayolunda duble yol çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek,
Tekir beldesine kadar olan bölümün ihale edildiğini söyledi. Pakdil, ''Coğrafi şartlara rağmen inşaat büyük bir hızla sürüyor. Ayrıca Kahramanmaraş'ın çıkışından itibaren güzergâh değişikliği söz konusu. Böylece hem sorun oluşturan virajlar ortadan kalkacak hem de yol kısalmış olacak'' diye konuştu.

Proje kapsamında Püren geçidi yakınında 3 kilometre uzunluğunda tünel yapılacağını da kaydeden Pakdil, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tünelin proje ihalesi yapıldı. Sonbahar ayında ihalesinin tamamlanmasını umut ediyoruz. En geç 2011'de inşaatın başlayacağını düşünüyoruz. Buradaki güzergâh tamamlandığında Kahramanmaraş-Göksun yolu 90 kilometreden 60 kilometreye inmiş olacak. Böylece ilimizin kuzey kazaları ile ilişkileri ciddi mahiyet kazanacak.''

Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan güzergâhla ilgili de çalışma bulunduğunu açıklayan Nevzat Pakdil, projenin Göksun-Andırın güzergâhından geçme ihtimali bulunduğunu, ayrıca Adana'nın Saimbeyli ilçesinin de gündemde olduğunu kaydetti. Pakdil, ''Eğer Göksun'ndan geçerse ilimize bu anlamda büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, 12 Eylül Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk oylaması ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini de belirterek, Kahramanmaraş’tan ‘Evet’ oyu yüzdesinin çok fazla çıkacağına olan inancının ise tam olduğunu sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)