Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Elbistan’a büyük sağlık yatırımlarının yapıldığını ve yeni yatırımların da yapılacağını belirterek, “Elbistan bu yörenin sağlık merkezi olacak” dedi.


AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatını ziyaret eden Pakdil, burada partililer ve parti yöneticileri ile bir araya geldi. AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, parti yöneticileri, belde belediye başkanları ve partililer tarafından karşılanan Pakdil, burada bir konuşma yaptı.


Eğitim alanında çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Pakdil, “Bildiğiniz gibi şu anda Türkiye’de üniversitesi olmayan hiçbir ilimiz yok. Vakıf üniversitelerinin sayısı arttı, üniversite kurma noktasında kolaylıklar getirdik. Ümit ediyoruz ki bu coğrafya içerisinde kurulacak olan fakültemizin tekraren kuzey bölgesinde yeni bir üniversiteye dönüşmesi de hepimizin hayalidir ve bu hayalimizi, isteğimizi, arzumuzu, beklentimizi de inşallah hep beraber gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


Elbistan’da sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığını kaydeden Pakdil, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Sağlık alanında büyük yatırımlar yaptık. Bildiğiniz insanlar diyaliz merkezleri kurmakta zorlanıyordu. İnsanlarımız diyalize girebilmek için Ankara’ya, Kayseri’ye ve diğer yerlere gidiyorlardı. Ama bugün herkes kendi bölgesi içerisinde, kendi ilçesi içerisinde diyaliz merkezlerine kavuştu. Elbistan tabi büyük bir ilçemiz. O anlamda da Elbistan’a büyük sağlık yatırımları yapılıyor ve bundan sonra da yapılmaya da devam edecek. Bölgenin adeta bir sağlık merkezi haline gelmesi mümkün Elbistan’ın ve inşallah gelecek. Çünkü bir tarafta Göksun, Afşin, öbür tarafta Darende, Gürün gibi yakın ilçeler ile buradaki çok büyük olan nüfus potansiyelinin dışarıya fazla gitmeden belki bu coğrafya içerisinde sorunların halledilmesi gerekiyor. Eğer çok daha büyük sorunlar varsa diğer büyük sağlık merkezlerine gidebilir. Ulaşım noktasındaki hizmetler yine aynı şekilde devam ediyor. Çalışmalar bu anlamda sürüyor. Yani Türkiye bütün çalışmalarıyla birlikte eğitimiyle, sağlığıyla, ulaşımıyla, teknolojik hizmetleriyle birlikte bu yaklaşımlarını sürdürecek.”


Konuşmanın ardından, gazetecilerin büyükşehir belediye başkanlığı için isminin geçtiği yönündeki soruyu cevaplandıran Pakdil, “Ben şu anda Kahramanmaraş milletvekiliyim, aynı zamanda da Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanıyım ve 2015’e kadar zaten vekilliğimiz devam ediyor. Dolayısıyla sadece milletvekili olarak her alanda bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da hizmetlerimize devam edeceğiz. O dediğiniz konular partimizin genel merkezinin değerlendireceği konulardır" dedi. İHA