Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yıldönümünü kutladı.


Polisin insanları suça iten nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarının takdire şayan olduğunu sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Polisimizin, suçların oluşmadan önlenmesine yönelik faaliyetleri, hangi suçların neden, hangi saikler altında işlendiğinin belirlenerek kişileri suça iten nedenlerin ortadan kaldırılmaya yönelik çalışmalar çok anlamlı hale gelmiştir” dedi.


“SON YILLARDA POLİS-VATANDAŞ KAYNAŞMASI SUÇLA MÜCADELEDE BAŞARIYI ARTIRMIŞTIR”


Polisimizi son yıllarda suçla mücadelede gösterdiği başarının temelinde polis-vatandaş kaynaşması olduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Görevini, vatan ve millet sevdasıyla fedakarca ve büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getiren, bu uğurda canını feda etmekten çekinmeyen emniyet teşkilatı mensuplarımızın kuruluşun 168. yıldönümünü kutluyorum” şeklinde konuştu.


Güvenlik ve suç önleme olgusunun eskisinden daha çok anlamlı olduğunu sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Polisimiz artık suçluyu aramanın ötesinde, suça iten sebepleri araştırmakta ve önlemeye yönelik projeler geliştirmektedir. Bu da ancak vatandaşla kaynaşma ile olmaktadır. Bu konuda önemli merhaleler kat eden Emniyet Mensuplarımızı canı gönülden teşekkür ediyorum. Türk Polis Teşkilatı, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının tesisinde de büyük rol üstlenmektedir. Kamu düzenini koruyan kanunların uygulanmasında emniyet teşkilatımıza önemli görevler düşmektedir. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını vererek görevlerini yerine getirmektedir. Gecesini gündüzüne katarak 24 saat toplumumuzun huzur ve güveni için çalışan polislerimize, halkımız da her zaman destek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftasını en içten dileklerimle kutluyor, şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki polislerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. Pakdil açıklamasını şöyle tamamladı:


”Ülkemiz oldukça zor bir coğrafyanın merkezinde yer alıyor. Çevre ülkelerdeki istikrarsızlık, savaşlar, hukuksuzluklar kaçınılmaz olarak bizleri de etkilemektedir. Bu sebeple insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, silah kaçakçılığı gibi organize suçların yanında, terör gibi insanlık dışı bir suçla da mücadele etmek durumunda kalıyor. Bütün bu sıkıntılara karşı tüm emniyet güçlerimiz, vatan ve millet sevgisiyle, muhabbetiyle görev yapıyor, özveriyle mücadele ediyor, milletimizin huzur ve güvenliğini temin için uğraş veriyor. Emniyet güçlerimizin, çetelere, mafyaya, hukuk dışı örgütlenmelere, her türlü suça karşı, azimli ve kararlı mücadelesinde başarılar diliyorum.”